5 beautytips van Violette, Estée Lauder’s nieuwe Global Beauty Director
© Pers

5 beautytips van Violette, Estée Lauder’s nieuwe Global Beauty Director

Leestijd: 2 min

Bij ons is de Franse make-upartieste en youtubeuse Violette - zoals Cher en Madonna heeft ze geen familienaam - nog niet zo bekend, maar daar brengen we graag verandering in. Haar filosofie, talent en moeiteloze charme hebben haar alvast de positie van Global Beauty Director bij Estée Lauder opgeleverd.

De stijlvolle Parisienne zal zich focussen op de communicatie tussen het merk en het publiek, en werkt mee aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Wat kunnen we van haar leren? Dat make-up snel, makkelijk en stijlvol moet zijn. Verwacht dus geen overlijnde lippen en cut creases: haar looks zijn tijdloos, maar altijd cool. Hoe ze thuis creëren? Dat leggen we je nu uit in 5 informatieve stappen.

/

1. Wees spaarzaam met de foundation

Van een make-upartiest verwacht je doorgaans een piekfijne, bijna geairbrushte look. Violette houdt echter van de onvolmaaktheden die een mens menselijk maken. “Ik hou van de textuur van échte huid”, vertelt ze in één van haar video’s. “Foundation moet als een tweede huid zijn. Ik geef de voorkeur aan een lichte formule die niet te droog is.”

Haar tip? “Laat je neus bloot! Make-up is een optische illusie. Als je de mooiste delen van je huid zichtbaar laat, zal niemand denken dat je foundation draagt. De brug van je neus is daarvoor ideaal, zeker als je sproetjes hebt.”

Voor het SS’17 defilé van Mulhier werd gewerkt met de Renewal Oil van La Mer en een likje concealer. Koperkleurig pigment in de waterlijn en op de cupidoboog, wat blush en highlighter werken de look af, zonder dat er foundation aan te pas komt.

/

2. Huidverzorging is de beste basis


In haar video’s gebruikt Violette steevast concealer om donkere kringen en vaalheid rond de mond te camoufleren. Verder heeft ze niets te verdoezelen. “Mijn huidverzorging is mijn foundation. Ik gebruik ook voedingssupplementen om mijn lever te zuiveren.” Kokosolie is één van haar favoriete superfoods. “Ik drink het elke ochtend in mijn Beauty Elixir.” Hier vindt je het recept voor het drankje.

/

3. Evenwicht

“Ik speel graag met felle kleuren als statement, maar leg dan graag de focus op óf de lippen, óf de ogen. Als ik zowel oogschaduw als lippenstift wil dragen, dan hou ik het kleurenpalet neutraal.” Goed advies voor een stijlvolle én on-trend look. Met monochrome make-up, liefst in roze, rode of perziktinten, waarbij oogschaduw, blush en lippen in tinten van dezelfde kleurfamilie opgemaakt worden, scoor je gegarandeerd.

Een felblauwe smoky eye wordt gecompenseerd met een donkere nude lipstick.

/

4. Location, location, location

Over de plaatsing van je highlighter: “Er is maar een kleine nuance tussen een mooie glow en een vette huid. Hou de glans weg van je kaaklijn en mondplooien. Denk aan hoe een schilder een jonge, vitale huid weergeeft in een portretschilderij: door witte verf op de wenkbrauwbotten, de neusbrug, de jukbeenderen en de cupidoboog.”

Color mood.

Een bericht gedeeld door Violette (@violette_fr) op


Geen verrassing dat ze inspiratie haalt uit de klassieke kunsten: na haar middelbare schoolopleiding trok Violette naar de prestigieuze École de Louvre in Parijs om er de schilderkunst onder de knie te krijgen. Al snel realiseerde ze zich echter dat ze liever levende canvassen beschildert.

/

5. Wees niet bang om je vingers te gebruiken

Ieder merk heeft tegenwoordig wel zijn eigen lijn kwasten, maar Violette is er weinig mee. “Ik hou mijn toilettas liefst zo klein mogelijk, dus gebruik ik voor oogschaduw bijvoorbeeld maar één kwast, een blending brush om de harde lijnen mee te vervagen.” Het voordeel van je vingers te gebruiken? “Door de warmte gaan vloeibare producten en crèmes als het ware smelten en zich beter hechten aan de huid. Oogschaduw, vooral die met veel glans en glitter, breng je intenser aan met je vinger. Blenden doe je wel met een kwast.”

French kissed pink lips #tbt @daphnegroeneveld by @stevenpanpan for @ellefr #makeupbyVIOLETTE

Een bericht gedeeld door Violette (@violette_fr) op

Voor een shoot voor de Franse Elle bracht ze een felroze lipstick aan op de volle lippen van Daphne Groeneveld – let op de vervaagde lipranden. Wij slaan alvast aan het experimenteren met deze tips voor een Franse make-uplook!

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beautyips, Estée Lauder, Franse beauty, Make-upartiest, Masterclass, Violette.