5 bijzondere remedies om zonnebrand te verlichten
©

5 bijzondere remedies om zonnebrand te verlichten

Leestijd: 1 min

Het motto van de afgelopen dagen vol tropische temperaturen? Smeren, smeren, smeren...! Toch kan het gebeuren dat je ondanks al je voorzorgen toch geconfronteerd wordt met een pijnlijke zonnebrand. Wij zochten enkele remedies om zonnebrand te verlichten.

Tijdens de hitte van de afgelopen week was het extreem belangrijk om je huid te beschermen tegen het schadelijke zonlicht. Toch verbrand je soms in de zon voor je het goed en wel beseft. Zonnebrand kan erg pijnlijk zijn of een vervelende jeuk veroorzaken. Geen aftersun in huis? Deze vijf bijzondere remedies helpen je om een zonnebrand te verlichten.

1. Griekse yoghurt

Koude yoghurt bevat heel wat probiotica. Probiotica helpen niet alleen om darmflora te herstellen, maar kunnen ook de natuurlijke barrière van je huid herstellen. Smeer je verbrande huid de eerste dag 1 tot 3 keer in met een een laag dikke, Griekse yoghurt. Laat het smeersel zo’n 5 a 10 minuten zitten op je verbrande huid. Bovendien verkoelt yoghurt ook onmiddellijk je pijnlijke huid.

Lees ook: Deze Belgische nachtraven breken nu door

2. Een havermoutbad

Een havermoutbad in de avond kan heerlijke verkoeling aan je huid bieden. Je maakt een havermoutbad door een handvol havermout in je badwater te gooien. Je kan ook een kompres maken door havermout in een keukenhanddoek te doen. Maak het doek nat met warm water en dep over je verbrande huid om de pijn te verlichten

3. Komkommers of tomaten

Ook schijfjes komkommers of tomaten helpen zonnebrand te verlichten. Tomaten bevatten veel lycopeen, die je huid beschermt tegen de zon. Komkommers bevatten veel water en bevatten ook vitamines C en B. De huid zal zich sneller herstellen dankzij deze bestandsdelen. Breng de schijfjes zo’n 15 minuten lang aan op je huid voor het beste resultaat.

/

4. Tandpasta

Tandpasta helpt niet alleen om puistjes sneller te doen verdwijnen. Je kan het ook gebruiken om een lichte zonnebrand te verlichten. Tandpasta is een uitstekend middel tegen de jeuk die optreedt na een zonnebrand. Bovendien helpt tandpasta ook om blaren te voorkomen.

5. Melk

Melk is een van de beste natuurlijke remedies tegen een verbrande huid. Met een doek dep je in de melk, waarna je het natte doek voorzichtig op je huid aanbrengt. Het doek zal onmiddellijk de pijn en jeuk verminderen.

/

Lees ook: (Veel) smeren zonder strepen

Extra tips bij zonnebrand

Als je merkt dat je verbrand bent door de zon, ga je het best zo snel mogelijk over tot actie. Zoek meteen verkoeling op, bijvoorbeeld door in de zee of in een zwembad te springen. Een koude of lauwe douche kan ook wat verkoeling bieden. Vermijd in ieder geval agressieve zeep of olie, want die kunnen de zonnebrand irriteren.

Je kiest de komende dagen best voor loszittende kledij, die je huid niet verder irriteren. Bedek ook zoveel mogelijk huid en smeer je de volgende dagen extra goed in met een hoge factor. Ook voldoende water drinken is een must bij zonnebrand. Water helpt om je huid te kalmeren en opnieuw te hydrateren.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: After sun, Zonnebrand, Zonnebrand verlichten.