3 x zacht voor je baby en voor jezelf
©

3 x zacht voor je baby en voor jezelf

Leestijd: 1 min

Deze drie merken komen met zachte, al dan niet organische, verzorgingsproducten die de gevoelige huid van je baby respecteren. En psst, je kan ze ook prima zélf gebruiken! 

Tiny Rituals van Rituals

tiny rituals

Rituals stopt kalmerende amandelmelk en hydraterende rijstmelk in zijn lijn met verzorgingsproducten voor baby’s en (toekomstige) mama’s. Het doel: niet alleen de babyhuid in alle zachtheid verzorgen, maar ook baby’s (en mama’s) laten ontspannen. Kiezen kan uit bad- en massageolie, hair & body wash met mild schuim dat niet in de ogen prikt, een room- en linnenmist, een ontspannende badset voor mama’s en een anti-striaecrème om zwangerschapsstriemen te helpen voorkomen of verminderen.

10% van de opbrengst wordt aan de stichting Tiny Miracles gedoneerd die minder bevoorrechte kinderen in India aan een beter leven helpt.

Tussen € 8,50 en € 19,50.

Erbaviva

erbaviva Robin Brown en Anna Cirronis richtten Erbaviva in 1996 op omdat ze enkel pure, veilige, zo natuurlijk mogelijke producten op hun  pasgeboren baby wilden smeren. 95 tot 100% van de ingrediënten die het merk gebruikt is dan ook organisch. Detergenten en chemische geurtjes worden gemeden. De lijn is intussen uitgebreid en bevat naast verzorgingsproducten voor baby’s ook lichaamsproducten voor volwassenen, natuurlijke zonnecrème, deodorant en ontspannende sprays.

Het merk steunt The Blink Now Foundation financieel. Die organisatie helpt arme kinderen in de Himalaya.

Vanaf € 6.

Linea Mamma Baby

linea mamma baby

De Italiaanse familie Olcelli produceert verzorgingsproducten voor baby’s, kinderen en moeders die vol organische ingrediënten zoals biologisch geteelde olijven, suikerbiet, kamille, goudsbloem en kardemom zitten. Niet in de formules: parabenen als bewaarmiddel, sodium laureth sulfaat (dat producten doet schuimen) en kleurstoffen. De babydoekjes zijn zelfs biologisch afbreekbaar. Voor mama’s is er een intieme zeep, douchegel, bodycream en een deo. Voor baby’s is er alles om het badje leuk te maken, maar ook verzorgende crèmes die luieruitslag moeten verzachten. Kunstenares Chiara Belloni verzorgde de schattige tekeningen op de packaging.

Tussen € 4,95 en € 24,95, te koop in de speciaalzaak en online

Openingsbeeld: Linea Mammababy.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Baby, Babyverzorging, Ecologisch, Skincare.