3 x designerbeauty
©

3 x designerbeauty

Leestijd: 1 min

Deze herfst stop je de inhoud van je beautykast in een designerjasje. Drie ontwerpers gingen een collab met een beautymerk aan. (En die designerbeauty is nét iets goedkoper dan een doorsnee outfit van hun eigen lijn...) 

Jason Wu en Caudalie

Jason Wu Caudalie

De jonge Amerikaanse designer mocht hét cultproduct van het Franse merk, het Elixir Beauté, in een hip jasje stoppen. De ontwerper koos voor zwarte kant dat een belangrijke rol speelde in zijn voorbije lente-zomercollectie. Het gouden dopje is een knipoog naar zijn handtassen. (Meer over die samenwerking lees je hier.)

Vanaf € 12,80, te koop op de webshop

Victoria Beckham en Estée Lauder

Victoria Beckham Estée Lauder

De Britse (die grote fan is van het Elixir Beauté van Caudalie, maar dat doet er hier niet toe) creëerde een gelimiteerde make-upcollectie voor het Amerikaanse merk. “Het hele proces was bijzonder inspirerend en heeft me de ogen geopend. Van het snuisteren door de Estée Lauder-archieven tot samenwerken met het team, dit voelt echt aan als de perfecte make-uppartnership voor mij en mijn merk. Ik heb de vrouw Estée Lauder lang bewonderd, net als het krachtige merk dat ze heeft opgericht. Ik ben dus opgewonden om onze klanten deze make-uplijn te kunnen aanbieden en een kleine rol te spelen in de visie die Estée Lauder voor vrouwen had.”

Op die collectie (en de beelden ervan) is het nog eventjes wachten, maar de lijn ligt vanaf september wereldwijd in de winkels. In ons land is het wachten tot 17 oktober.

Sonia Rykiel en Lancôme

Sonia Rykiel Lancôme

Twee Parijse huizen die van joie de vivre, kleurtjes en optimistische vrouwelijkheid houden: dat vraagt om een collab. Julie de Libran, artistiek directrice van Sonia Rykiel, liet zich inspireren door Saint-Germain-des-Prés, de iconische streepjes van het Franse modehuis en de no-nonsense Parisienne die houdt van gebruiksvriendelijke make-up en ontwikkelde samen met Lisa Eldridge, de artistiek directeur van Lancôme, een capsulecollectie met oogschaduwpalletjes, cushionblushjes, vrolijke nagellakjes en lipstickpotloden.

Tussen € 16 en € 65, vanaf september beschikbaar. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Caudalie, Collab, Designer, Estée Lauder, Jason Wu, Lancôme, Make-up, Sonia Rykiel, Victoria Beckham.