1. De Klassieker: pasta met tomaat en basilicum
Naar een recept van Baker by Nature.
Wat heb je nodig:
- 450 g spaghetti
- olijfolie
- +/- 30 g gedroogde tomaten in olie
- +/- 400 g kerstomaatjes
- 8 teentjes knoflook, fijngehakt
- +/- 950 ml groentebouillon
- 600 ml water
- +/- 170 g tomatenpuree
- basilicum, 3 grote handen vol, fijngehakt
- zout en peper naar eigen smaak
Stappenplan:
Stap 1. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de tomaten gedurende 6 minuten. Roer regelmatig.
Stap 2. Voeg de knoflook, zout en peper toe, meng en kook 2 minuten.
Stap 3. Voeg de spaghetti, groentebouillon, water en tomatenpuree toe.
Stap 4. Verhoog het vuur en breng het aan de kook.
Stap 5. Roer regelmatig en laat koken tot de pasta gaar is (ongeveer 14 minuten).
Stap 6. Haal de schaal van het vuur, voeg de basilicum toe en dek nog 5 minuten af.
Stap 7. Serveer met Parmezaanse kaas, als je wil.
/
2. Groen en gezond: pasta ‘primavera’
Naar een recept van Foodie Crush.
Wat heb je nodig:
- 250 g volkoren spaghetti
- 1 prei, gewassen en fijngehakt
- 200 g asperges
- 100 g broccoli
- 200 g champignons, gewassen en gesneden
- 10-12 boerenkoolspruiten
- +/- 130 g erwten
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 700 ml ongezoete amandelmelk
- 100 ml groentebouillon
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 6 takjes tijm, zonder steeltjes
- 1 eetlepel olijfolie
- het sap van 1/2 citroen
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- +/- 50 g dille, fijngehakt
Stappenplan:
Stap 1. Voeg in een grote pan de volgende ingrediënten toe: spaghetti, prei, asperges, broccoli, knoflook, amandelmelk, groentebouillon, tijm, zout en olijfolie.
Stap 2. Breng het aan de kook en laat afkoelen gedurende 8 minuten, roer regelmatig zodat de pasta niet blijft plakken.
Stap 3. Voeg de spruiten en erwten toe en kook deze 2 tot 3 minuten (of tot de pasta gaar is).
Stap 4. Voeg het citroensap, de Parmezaanse kaas en de dille toe (de saus wordt dikker als deze afkoelt).
Stap 5. Breng op smaak met zoveel zout als je wilt. Serveer met dille, Parmezaanse kaas en wat citroenschil.
3. Romig: pasta geitenkaas en spinazie
Naar een recept van Olive Magazine
Wat heb je nodig:
- 200 g penne/spaghetti
- 4 lente-uitjes, gesneden
- 1 teentje geperste knoflook
- 150 g zoete geitenkaas
- 100 g spinazie, gehakt
- 700 ml groentebouillon
- 50 g Parmezaanse kaas
Stappenplan
Stap 1. Doe alle ingrediënten, behalve de spinazie en pasta in een grote steelpan.
Stap 2. Bak 12-15 minuten, regelmatig roeren, tot de pasta gaar is;
Stap 3. Voeg de spinazie toe en doe het deksel op de pot, zodat het kookt met de hitte van de pasta.
Stap 4. Serveer met Parmezaanse kaas.
Lees meer Marie Claire op: Proef de verte met deze 4 wereldse recepten.