1. Gaspacho met doperwten, Griekse yoghurt en geitenkaas
Ingrediënten: Voor 4 personen
Dit bericht op Instagram bekijken
300 gram erwten
200 gram Griekse yoghurt
50 gram geitenkaas
1 teentje knoflook (facultatief)
2 eetlepels olijfolie
zout / peper
ongeveer 10 muntblaadjes
Benodigdheden:
Een mixer.
Voorbereiding:
Kook de erwten in een grote hoeveelheid water (ongeveer 15 minuten).
Blend in een blender en voeg de yoghurt, kaas, zout, peper, munt, olijfolie en knoflook toe.
Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Geniet ervan!
Lees ook: Waarom hebben we nachtmerries?
2. Broccoli, courgette en basilicum soep
Ingrediënten: Voor 4 personen
Dit bericht op Instagram bekijken
1 broccoli
3 courgettes
1 eetlepel olijfolie
1 handvol basilicum blaadjes
zout / peper
Benodigdheden:
Een mixer.
Voorbereiding:
Snijd de broccoli en courgette in stukjes van ongeveer 3 cm.
Kook de courgettes ongeveer 25 minuten in stoom en/of in een pan met kokend water op een laag vuur.
Zodra de groenten gaar zijn, laat u ze uitlekken en giet u ze in een blender.
Voeg zout, peper en olijfolie toe.
Blender tot je een romige soep hebt.
Geniet ervan!
3. Meloen, komkommer, citroen en gember gazpacho
Ingrediënten : Voor 4 personen
Dit bericht op Instagram bekijken
1 meloen
450 gram tomaten
1/2 komkommer
1/2 rode ui
10 gram gember
3 eetlepels citroensap
100 gram gedroogde tomaten in olie
3cl olijfolie
Uitrusting:
Een blender
Voorbereiding:
Pel en snipper de ui.
Verwijder de zaadjes uit de meloen en de tomaten. In grote blokjes snijden.
Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grote blokjes.
Mix in een blender meloen, komkommer, verse en gedroogde tomaten, grof gehakte gember, ui, olijfolie en citroensap.
Voeg zout en peper toe.
Zeef de gazpacho om een fijne textuur te krijgen…
Laat minstens 1 uur op een koele plaats staan.
Ter decoratie kunt u basilicumblaadjes, kerstomaatjes en een scheutje olijfolie toevoegen.
Geniet ervan!
Voor nog meer originaliteit kunt u meloen vervangen door abrikozen, aardbeien of watermeloen. Geniet ervan!