8 face mists om de (warme) dagen door te komen
©

8 face mists om de (warme) dagen door te komen

Leestijd: 1 min

Ideaal op het vliegtuig of in je handtas bij tropische temperaturen: face mists. Even sprayen, je huid instant gelukkig. 

Face mists (simpelweg thermaal water, of een mix van bijvoorbeeld oliën, vitamines, rozenwater en glycerine) verfrissen de huid niet alleen, ze bevatten ook voedende en/of verzachtende ingrediënten die je huid in één verstuiving kalmeren en hydrateren. Ideaal als toner nadat je je gezicht hebt gereinigd en voor je je skincare smeert, om je make-up te fixeren of om je huid een oppepper te geven op een hete, overvolle metro of in de airco-omgeving van je kantoor.

face mist

Dit is onze selectie. Van links naar rechts.

Renewed Hope in a Jar Microrenewal Hydrating Mist van Philosophy, € 24,50, bij Ici Paris XL.

Deze verfrissende spray geeft je huid onmiddellijk energie en hydrateert haar. Een aanrader voor een droge huid, of voor gedehydrateerde (airco)huidjes.

Elementary Toning Mist van Rainpharma, € 37,95, via de webshop

Het Belgische merk mixt rozenwater, komkommerextract, ureum, vitamine B3 en allantoïne om de huid te voeden en te kalmeren. Deze spray is bovendien alcoholvrij. (Sommige alcoholsoorten drogen de huid uit.)

Flash Defence Anti-Pollution Mis van REN, € 28,52, via de webshop.

Deze mist belooft je huid onmiddellijk te beschermen tegen pollutie en zo vroegtijdige huidveroudering te helpen voorkomen. De natuurlijke verdedigingsmechanismen van de huid worden versterkt.

Eau Thermale van Avène, € 11,30, in de apotheek.

De iconische klassieker heeft het laagste minerale gehalte van alle minerale waters en is daardoor erg zacht voor de (gevoelige) huid. Je kan de spray gebruiken om te verfrissen, maar het water is ook geschikt om luieruitslag bij baby’s en scheerbrand bij mannen te verzachten. En als je al uren in de file staat en veel dorst hebt, kan je de spray zelfs probleemloos in je mond verstuiven.

Super Aqua Ultra Water-Full Jelly Mist van Missha, € 15,90, via Honeysu

Deze fijne spray helpt de huid om vocht vast te houden zodat ze langdurig gehydrateerd blijft. Ideaal voor droge huidjes dus.

Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief van Clinique, € 36.

Even sprayen en de dorst van je huid is meteen gelest. De formule bevat verschillende vochtinbrengers en actieve aloë vera die de vochtbalans in de huid helpen herstellen en haar verzachten en kalmeren.

My Payot Brume Eclat van Payot, € 22, in het schoonheidssalon.

Deze luchtige, alcoholvrije waternevel helpt de huid tegen pollutie beschermen, hydrateert, verkwikt en doet de huid stralen.

GinZing Energy-boosting Treatment Lotion Mist van Origins, € 20, bij Parfuma. 

Deze olievrije, hydraterende formule geeft de vermoeide huid meteen een boost dankzij Panax Ginseng en cafeïne. Granaatappel werkt als antioxidant, toverhazelaar haalt zachtjes dode huidcellen weg. Voor een meer stralende, glowy huid.