2 x plantjes smeren met Roger & Gallet en Diptyque
©

2 x plantjes smeren met Roger & Gallet en Diptyque

Leestijd: 1 min

Je bent op zoek naar meer natuurlijke, plantaardige skincareformules en je hebt zin in iets nieuws? Dan is er goed nieuws: zowel Roger & Gallet als Diptyque komen met plantaardige skincareproducten. 

Plantjes smeren zit in de lift. Steeds meer mensen willen natuurlijk gaan en vragen naar authentieke, pure, eenvoudige producten die werken. Vandaar dat de nichemarkt van natuurlijke producten booming business betekent en steeds meer “gewone” skincaremerken voor natuurlijke(re) formules kiezen. In die trend passen ook de lanceringen van de twee Franse parfummerken Diptyque en Roger & Gallet.

Die eerste, vooral bekend van zijn luxueuze geurkaarsen, had al een verzorgingslijn voor het lichaam en een lijn met gezichtsreinigers, maar breidde zijn L’Art du Soin net uit met drie nieuwe skincareproducten: de hydraterende Infused Face Oil (€ 55) met rozenblaadjes, de Essential Face Cream (€ 60) met oranjebloesem en de Nourishing Lip Balm (€ 20) met bijenwas. Het idee: zowel vrouwen als mannen eenvoudige, no-nonsense producten voor dagelijks gebruik aanbieden. Die lekker ruiken, of wat had je gedacht? Het merk noemt zijn producten niet natuurlijk, maar alle formules zijn vrij van siliconen, parabenen, minerale oliën, sulfaten, aluminium, ftalaten en artificiële kleurstoffen. Alles wordt geproduceerd en verpakt in Noord-Frankrijk.

diptyque l'art du soin

De nieuwe producten van L’Art du Soin.

Roger & Gallet ken je vooral van zijn lekker geurende zeepjes en geurtjes. Het Franse merk had al bodylotions en douchegeld, maar zet eind september zijn eerste echte stap in de skincarewereld met Le Soin Aura Mirabilis. Die lijn is gebaseerd op Aqua Mirabilis, een eeuwenoude formule met achttien gedistilleerde, heilzame planten die meer dan driehonderd jaar geleden werd samengesteld door monniken en in 1727 werd gepatenteerd. Aqua Mirabilis werd in het verleden gebruikt om brandwonden en snijwonden te helen, om je teint te laten stralen en om je te beschermen tegen de pest. (Ondermeer Napoleon en zijn zusje Pauline waren grote fan.)

Roger & Gallet

Het Le Soin Aura Mirabilis-gamma.

Roger & Gallet bezit de originele formule en liet zich erdoor inspireren om een skincarelijn met vier producten te creëren. Die bevatten allemaal dat concentraat van achttien planten (ondermeer rozemarijn, neroli, citronella, damascusroos, tijm en citroengras) en vormen samen een verzorgingsritueel dat voor een gedetoxte, gladde, egale en stralende huid moet zorgen. Het Masque Extra-Fin Démaquillant (€ 19,95) reinigt de huid en werkt als detoxmasker. De Vinaigre de Beauté (€ 19,95) helpt de huid gladmaken en dode huidcellen verwijderen. Het Double-Extrait (€ 54,95) hydrateert, helpt rimpeltjes verminderen en doet je teint stralen. De Crème Légendaire (€ 41,95) tenslotte helpt beschermen tegen pollutie en huidveroudering, verzacht en belooft een egale teint.  De formules zijn voor 99% natuurlijk en alles wordt in Frankrijk geproduceerd. De producten zijn vanaf eind september beschikbaar in de apotheek en de parfumerie.

copyright fotos: Diptyque en Roger & Gallet.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Diptyque, L'Art du Soin, Le Soin Aura Mirabilis, Natuurlijke skincare, Roger & Gallet, Skincare.