1 op 3 Belgische vrouwen onzeker over oksels
© Shutterstock

1 op 3 Belgische vrouwen onzeker over oksels

Leestijd: 1 min

Wist je dat, wanneer je je oksels scheert met een scheermesje, maar liefst een derde van de materie die je weghaalt huid is? Niet verwonderlijk dat de huid onder je armen gevoelig wordt, met irritatie, roodheid en soms pukkeltjes tot gevolg. 

Ter gelegenheid van de lancering van haar vernieuwde antitranspiranten, vroeg Dove 871 Belgische vrouwen vanaf 18 jaar de kleren van het lijf over hun oksels. 59% van de dames bleek minstens één keer per week de oksels te ontharen. Naarmate we ouder worden, gaan we er minder belang aan hechten en vanaf de leeftijd van 65 jaar geeft maar liefst 40% er volledig de brui aan.

Toch zegt 89% van de respondenten zich zelfzekerder te voelen met verzorgde oksels en 1/3 geeft zelfs toe wel eens voor kleding met mouwtjes te kiezen om de zones te verbergen.

Omdat ontharen toch telkens een kleine aanslag is op de huid, is het geen verrassing dat maar liefst 43% van de vrouwen die zich minstens 1 keer per week scheren te maken heeft met gevoelige oksels. Daarom stopte Dove de verzorgende bestanddelen van luxegezichtscrèmes in haar nieuwste antitranspiranten.

“Voor Dove maakt het niet uit of je je oksels scheert of niet, of je ze rood verft of vol glitters plakt,” vertelt Ankatrin, Senior Brand Manager. “We merken dat vrouwen last hebben van een gevoelige huid, dus spelen wij daar graag op in.”

oksels gevoelig zweten antiperspirant

Pers

Alle Dove antitranspiranten bestaan voor maar liefst 25% uit verzorging en bevatten geen alcohol, waardoor je ze zelfs vlak na het ontharen kan gebruiken zonder branden en prikken. Voor de extra gevoelige huid is er ook een parfumloze variant. Geen reden meer dus om die mouwloze tops in de kast te laten hangen!

Wist je dat…

… okselhaar 50% sneller groeit dan beenhaar?

… een gemiddelde persoon ongeveer een halve liter zweet verliest per dag? Bij sporten of warme temperaturen kan dat zelfs oplopen tot 10 liter.

… amper 1% van al je lichaamszweet in je oksels wordt geproduceerd? We zijn er ons gewoon meer van bewust omdat het zweet daar minder makkelijk weg kan.

… angstzweet zich beperkt tot bepaalde lichaamsdelen, zoals je handen, hoofd en oksels? Wanneer je zweet omdat je het te warm hebt, zweet je over heel je lichaam.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Anti-transpirant, Deodorant, Dove, Oksels, Ontharen, Scheren.