Zo ziet de eerste collectie van Raf Simons voor Prada eruit
© Imaxtree

Zo ziet de eerste collectie van Raf Simons voor Prada eruit

Leestijd: 1 min

Vandaag was het eindelijk zover: het debuut van Raf Simons bij Prada. De Belgische ontwerper werkt er sinds enkele maanden in tandem met Miuccia Prada. Het eerste resultaat van die samenwerking kun je hieronder bekijken. 

/

“Toptransfer in de mode” kopte de New York Times in februari toen bekend werd dat Raf Simons creatief directeur werd bij Prada. Hij deelt die job met Miuccia Prada, die er al sinds 1978 de broek draagt. De Belgische ontwerper werd anderhalf jaar geleden aan de deur gezet bij Calvin Klein en werkte hiervoor ook al voor Jil Sander en Dior.

Raf Simons x Prada

Zijn eerste collectie voor Prada werd vandaag in Milaan voorgesteld. De twee creatief directeuren lieten zich daarvoor inspireren op uniformen en op hun wederzijds geloof in kledingstukken die de seizoenen overstijgen. “Het zijn kleren waarin je je goed voelt. Waarin je kan tonen wie je bent en wat je wil zijn, zonder dat het seizoensgebonden mode-items zijn”, vertelde Simons in een Q&A op de Prada website.

Verder was het vooral mooi om te zien hoe de twee allebei hun stempel op de collectie wisten te drukken. De klassieke(re) Prada kledingstukken werden bedrukt met typische Simons elementen zoals prints van Peter de Potter. De kenmerkende items van Simons zoals sweatshirts kregen een glamoureuze en gesofisticeerde make-over van Miuccia. De collectie voelt volwassen en – uiteraard – stijlvol aan, zonder te veel poespas. Er werd veel gewerkt met felle kleuren en prints, maar het geheel blijft relatief sober aanvoelen. Eén look leek wel een ode aan het thuisland van Simons; het model droeg namelijk van top-tot-teen de kleuren van de Belgische vlag.

Bekijk onze favoriete looks hieronder.

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Lees meer Marie Claire op: Raf Simons lanceert eerste vrouwencollectie onder zijn eigen naam. De modeshow van Fendi was divers, intiem en familie stond centraal. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Milan fashion week, Prada, Raf simons.