Raf Simons lanceert eerste vrouwencollectie onder zijn eigen naam
© Getty Images

Raf Simons lanceert eerste vrouwencollectie onder zijn eigen naam

Leestijd: 1 min

Raf Simons brengt volgende maand een eerste vrouwencollectie uit onder zijn eigen eigen naam. De Belgische designer ontwerpt al bijna dertig jaar voor mannen en breidt nu voor het eerst zijn eigen modemerk uit. 

/

“Raf Simons zal zijn Lente/Zomer 2021 collectie voor mannen en zijn eerste vrouwencollectie presenteren op 23 oktober”, leest de Instagrampost die deze namiddag geplaatst werd op het account van zijn gelijknamige modemerk. Veel verdere details werden niet bekendgemaakt. Wel staat bij de post ook ’teenage dreams’ en ‘question everything’ te lezen, wat doet vermoeden dat de vrouwencollectie in lijn zal liggen met zijn mannencollectie. Simons heeft zich namelijk altijd laten inspireren door de jongerencultuur en de actualiteit.

Het is uiteraard niet de eerste keer ooit dat Simons kleding voor vrouwen ontwerpt. In 2010 deed hij het al voor het Duitse modehuis Jil Sander. In 2012 ontwierp hij zijn eerste haute couture collectie voor Dior. Toen hij in 2016 naar Calvin Klein verkaste ontwierp hij ook daar vrouwenkleren. In 2018 werd hij er brutaal aan de deur gezet. Eerder dit jaar werd hij aangenomen bij Prada als co-creatief directeur. Daar zal hij overigens ook volgende maand zijn eerste collectie voor zowel mannen als vrouwen voorstellen.

https://www.instagram.com/p/CFPLOcmpc0b/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Raf simons.