Na hoeveel tijd is een beha aan vervanging toe?
© Pexels

Na hoeveel tijd is een beha aan vervanging toe?

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 2 min

Een comfortabele, kwalitatieve bh is key! Een gebrek aan comfort is een duidelijk signaal dat het tijd is voor een nieuwe bh. Met deze tips weet je wanneer je aan vervanging toe bent.

/

Bij lingerie is de verleiding groot om regelmatig goedkopere setjes te kopen in plaats van te kiezen voor slechts enkele goede stuks. Investeren in kwaliteit is echter geen overbodige luxe, zeker als je vollere borsten hebt. Wees lief voor jezelf en je lijf.

Lees ook: Kan je een kledingstuk dat gekrompen is in de was nog redden?

De set zit te los of te strak

Wanneer de rug losser zit dan eerst, komt dat vaak omdat hij naar verloop van tijd is uitgerekt. Weet dat 70% van de steun in het rugpand van een beha zit, dus het is enorm belangrijk dat die rug goed en stevig het lichaam omsluit. Als je merkt dat je bh of slip niet meer zo comfortabel zit en tijdens en na het dragen knellend aanvoelt of gapend is, dan is het tijd voor een nieuwe set.

De beugel is zichtbaar

Als de beugel van je bh uitsteekt en in je borsten of oksels prikt, is dat het meest duidelijke teken dat je nieuwe lingerie nodig hebt. Beugel-bh’s zijn ontworpen om rondingen te omhelzen met comfort en steun, dus zodra een beugel uitsteekt, is dit enorm oncomfortabel.

/

Er komen haartjes uit je lingerie set

Als je merkt dat het lijkt dat er kleine haartjes uit je bh of onderbroek groeien, is het zeker tijd voor een nieuwe set. De ‘haartjes’ betekenen dat de elastiek is gebroken of aan het breken is. De elastiek houdt het kledingstuk bij elkaar en behoudt de kwaliteit.

De bandjes passen niet goed

Bh-bandjes zijn ontworpen om te helpen bij wisselende aanpassingen.Dus als je moeite hebt om een comfortabele pasvorm te vinden door je bandjes anders in te stellen, is het tijd voor een nieuw setje. En waarschijnlijk kan het ook geen kwaad om je borsten opnieuw te laten opmeten. Borsten veranderen en kunnen natuurlijk groeien, dus het is aan te raden om af en toe een nieuwe bh te passen om er zeker van te zijn dat je borsten goed zitten.

Lees ook: Copencore: De Kopenhagen ‘cool girl’-stijl verovert de wereld

Als je na het lezen van dit artikel denkt dat het tijd is voor een nieuwe bh, is het belangrijk te weten dat een goede beha moet passen, je moet ondersteunen en comfortabel moet aanvoelen. Bovendien geeft een goede beha je de extra bonus dat je je zelfverzekerd en empowered voelt. Bij de meeste lingeriezaken kan je je borsten laten opmeten met advies, zodat je zeker bent dat je de juiste zoekt.

/
Marie Jo

Marie Jo

Shop it

L’Aventure Richard in Aubergine van Marie Jo, € 79,90

/

Etam

Etam

Shop it

Amaryllis bh in groen van Etam, € 29,65

/
Intimissimi

Intimissimi

Shop it

Pretty Flower Balconette-BH Elena in nude van Intimissimi, € 39,90

/
Chantelle

Chantelle

Daily Graphic in zwart van Chantelle, € 65

/
Love Stories

Love Stories

Love Lace in soft pink van Love Stories, € 30

eres

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bh, Lingerie, Ondergoed.