Zo draag je denim op denim dit najaar
© Launchmetrics Spotlight

Zo draag je denim op denim dit najaar

Leestijd: 1 min

Wie dacht dat het vorig seizoen om een kortstondige modegril ging, kijkt nu de ogen uit in de etalages. Er is in de collecties herfst-winter 2023 geen ontkomen aan de good old blue jeans, liefst gedragen van top tot teen. Deze 14 looks gespot op straat tijdens Copenhagen Fashion week bewijzen het eens te meer.

/

Het dragen van denim op denim, ook wel bekend als de ‘Canadian tuxedo’, is een tikje gewaagd, maar momenteel erg in de mode. Het vergt wat finesse om deze look dragen zonder eruit te zien alsof je rechtstreeks uit de jaren 90 bent gestapt. Hier zijn enkele tips om denim op denim op een stijlvolle manier te dragen:

  1. Contrast is key: Kies voor verschillende tinten denim om een duidelijk contrast te creëren. Combineer bijvoorbeeld een donkere spijkerbroek met een lichter denimoverhemd of -jack.
  2. Mix texturen: Varieer in de textuur van de denimstukken om de look interessanter te maken. Combineer bijvoorbeeld een gladde spijkerbroek met een gerafeld denimjack.
  3. Accessoires zijn belangrijk: Voeg accessoires toe om je outfit op te fleuren en een persoonlijk touch toe te voegen. Opvallende sieraden of een stijlvolle hoed maken het verschil.
  4. Speel met de fit: Combineer verschillende pasvormen om de outfit in balans te houden. Als je bijvoorbeeld een strakke jeanstop draagt, kan je voor een lossere broek kiezen.
  5. Voeg kleur toe: Voeg wat kleurrijke accenten toe om de monochrome denimlook te doorbreken. Dit kan door middel van gekleurde schoenen, een felgekleurde tas of een bodycon top.
  6. Houd het simpel: Less is more. Kies voor één opvallend denimstuk en houd de rest van je outfit eenvoudig.
  7. Experimenteer met de wassing: Combineer verschillende denimwassingen voor een nonchalante en eigentijdse uitstraling.

Lees ook: Drie manieren om een blazer te dragen (+ de mooiste looks)

Denim op denim in 14 streetstylelooks

Lees ook: De grootste streetstyletrends gespot tijdens Copenhagen Fashion Week.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.