De grootste streetstyle trends gespot tijdens Copenhagen Fashion Week
© Launchmetrics Spotlight

De grootste streetstyle trends gespot tijdens Copenhagen Fashion Week

Leestijd: 1 min

Copenhagen Fashion Week staat bekend om zijn opvallende streetstyle met veel prints en felle kleuren. Zalando hield de trends nauwgezet in de gaten en deelt met ons de vijf belangrijkste stijlen om in de gaten te houden.

/

Streetstyle Copenhagen Fashion Week trend 1: roze

Barbie, de filmkaskraker van regisseur Greta Gerwig, blijft ook een maand na de release inspireren. We schreven hier al over Barbiecore, en voorlopig lijkt onze hang naar knalroze nog niet af te nemen. Op straat in Kopenhagen spotten we allerlei tinten roze, zowel subtiel met accessoires als in volledige head-to-toe silhouetten.

/

Streetstyle Copenhagen Fashion Week trend 2: bloemen en ruches

“Florals? For Spring? Groundbreaking”, snauwt Meryl Streep als Miranda Priestly in The Devil Wears Prada. Maar mocht de hoofdredactrice die ze in de film speelt de streetstyle tijdens Copenhagen Fashion Week gezien hebben, zou ze haar sarcasme snel inslikken. Opvallende 3D-bloemen werden gedragen door gasten die een statement wilden maken, terwijl meer delicate bloemen met ruches opdoken in zachtere looks.

/

Streetstyle Copenhagen Fashion Week trend 3: boterkleur

Van de catwalk (zie Rejina Pyo, Givenchy en Bottega Veneta) tot de straat, overal spotten we karnemelk geel. Neutrale tinten zijn het nieuwe zwart, geheel in lijn met de ‘quiet luxury’-trend; een fenomeen dat focust op ingetogen, kwalitatieve kleding die uitblinkt dankzij de materiaalkeuze en de savoir-faire, wars van emblemen en andere opzichtige kenmerken. De boterkleur dook tijdens Copenhagen Fashion Week vooral op in trenchcoats die de bezoekers moesten beschermen tegen de regen.

/

Streetstyle Copenhagen Fashion Week trend 4: all-over prints

Van ruiten en blur-print tot koeienvlekken en grafittiprint: zowat alle prints denkbaar doken op straat op tijdens Copenhagen Fashion week. Liefst van top-tot-teen gedragen, en met verschillende prints in een outfit gecombineerd. Wie zo’n all-over print look toch iets te heftig vindt, kan ook kiezen voor een subtielere printinjectie in de vorm van een accessoire.

/

Streetstyle Copenhagen Fashion Week trend 5: voetbalinvloeden

Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen blijft fans over de hele wereld enthousiasmeren, en heeft ook invloed op de mode. We zagen verschillende voetbalshirts opduiken, en zelfs voetbalschoenen. Ook in de collectie van Paolina Russo, die de allereerste Zalando Visionary Award won, doken technische activewear, lycra kleding en sport graphics op.

Tip: op Vinted scoor je voor geen geld tweedehands voetbalsneakers van Dirk Bikkembergs.

Redactie Marie Claire De artikels van >