Zes kunstenaars zetten de Capucines-tas van Louis Vuitton naar hun hand
©

Zes kunstenaars zetten de Capucines-tas van Louis Vuitton naar hun hand

Leestijd: 1 min

Waarom zou je kunst enkel aan de muur hangen? Met de nieuwe ArtyCapucines Collection van Louis Vuitton ben je een wandelende galerie. 

Het Franse luxehuis Louis Vuitton schakelt alweer voor de derde keer zes hedendaagse kunstenaars in om een eigentijdse invulling te geven aan de iconische Capucines bag. Onder andere de Duitse artiest Gregor Hildebrandt, de Amerikaanse Donna Huanca en de Chinese Zeng Fanzhi kregen van het merk vrij spel om hun visie op de Vuittontas te geven.

Met als gevolg dat de gelimiteerde ArtyCapucines Collection een uiteenlopende tassenlijn is die bulkt van de originele prints en kleuren. Ontdek ze hieronder allemaal:

Donna Huanca (Verenigde Staten) creëerde een fascinerende tas met oog voor detail, waarbij de uitgesproken ringen en handgeschilderd borduurwerk eruit springen.

Het ontwerp van Gregor Hildebrandt (Duitsland) in zwart en wit combineert gezeefdrukte lederen details met de Vuitton-handtekening verduurzaamd met vinylplaten.

De creatie van Paola Pivi (Italië) onderscheidt zich door kostbare details in bladgoud en het verfijnd leder.

Huang Yuxing (China) illustreert de Capucines met een kleurrijk denkbeeldig landschap verrijkt met prachtig borduurwerk.

Zeng Fanzhi (China) bracht het zelfportret van Van Gogh in beeld met meer dan 700.000 perfect afgewerkte borduursteken.

Vik Muniz (Brazilië) bleef tenslotte trouw aan zijn persoonlijke stijl en koos voor een origineel trompe-l’oeil-effect.

De derde Artycapucines collectie is in een gelimiteerde oplage van 200 stuks wereldwijd verkrijgbaar vanaf 29 oktober 2021. Meer info op de website

Lees ook: De hoogtepunten van New York Fashion Week SS22 & Dit zijn de modekleuren die je komende herfst en winter overal zal zien.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Capucines, Kunst en cultuur, Louis vuitton.