Zara Home gaat in zee met Belg Vincent Van Duysen
©

Zara Home gaat in zee met Belg Vincent Van Duysen

Leestijd: 1 min

Zara Home lanceert een collectie met de Belgische architect en ontwerper Vincent Van Duysen.

Zara Home kondigt een nieuwe samenwerking met Vincent Van Duysen aan. De collectie bevat meubels en woonaccessoires in de kenmerkende verfijnde stijl van de Belgische architect. De eerste reeks gezamenlijke stukken (onderdeel van een doorlopende collectie die twee keer per jaar zal worden aangevuld met nieuwe ontwerpen) is gericht op de woonkamer, met banken, fauteuils, tafels, bureaus en consoles, evenals verlichting, keramiek en textiel.

Lees ook: Kijk binnen in de nieuwe boetiek van Chanel in The Hamptons

/

Voor het eerst toegankelijker

Voor het eerst worden de ontwerpen van Van Duysen toegankelijker gemaakt: zijn ontwerpen maken meestal deel uit van luxecollecties voor onder meer Molteni & C, waarvan hij creatief directeur is, of zijn gemaakt voor particuliere klanten, en worden vaak gekenmerkt door een exclusieve uitstraling. “Ik ben democratisch, in hart en nieren”, zegt hij in een persbericht. “En ik hou van de filosofie, de houding en de positionering van Zara in de wereld om mooie dingen toegankelijk te maken voor ieder van ons. Ik wilde zien hoe dat eruit zou zien voor mijn meubels”.

“Het voelt als een thuiskomst – de afmetingen, zintuiglijke aspecten, de look en feel weerspiegelen allemaal mijn werk. Mijn DNA versmelt met dat van Zara Home.”

Vanaf 30 juni 2022 zal de collectie over de hele wereld verkocht worden.

Lees ook: Abortus in de VS: hoe het kostuum van ‘The Handmaid’s Tale’ uitgroeide tot een symbool van de protestbeweging

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Vincent Van Duysen, Zara.