Wordt 2022 het jaar van de XL-handtas?
© Imaxtree

Wordt 2022 het jaar van de XL-handtas?

Leestijd: 1 min

Minuscule tasjes domineerden lang het modebeeld, maar om dé handtas voor de lente/zomer 2022 kan je letterlijk en figuurlijk niet heen.

/

Toen het Franse modehuis Jacquemus Le Chiquito lanceerde in 2018, groeide het absurd kleine handtasje al snel uit tot de meest populaire tas van het afgelopen decennium. Ondanks dat er slechts een tampon en wat kleingeld in past.

Sindsdien werden de tassen elk seizoen kleiner en kleiner tot op het punt dat er van functionaliteit helemaal geen sprake meer was. Met als – heerlijke – hoogtepunt Lizzo die op de rode loper van de American Music Awards in 2019 misschien wel het kleinste tasje in de modegeschiedenis droeg.

Versace SS22, Chanel SS22, Balenciaga SS22

Maar nu, aan het begin van een nieuw jaar, hopen we op een leven met minder beperkingen en meer normaliteit. Daarom kijken we naar tassen die groot genoeg zijn om zowel onze bezittingen als onze dromen voor 2022 in te bewaren. Hoewel een microtas een leuk accessoire is voor je outfit, is het uiteraard handiger als je alles wat je nodig hebt ook echt in één tas kan meenemen.

Het lijkt erop dat alle grote merken hier ook achter staan, want de lente/zomer modeshows barstten van de XL-tassen.

De XL-handtas op de SS22 catwalk

Bij Versace spotten we een aantal kleurrijke oversized tassen, terwijl Balenciaga reusachtige handtassen presenteerde in subtieler bruin en zwart (croco)leder. Ook Virginie Viard ontwierp voor Chanel ruimere tassen dan normaal. Op eigen bodem namen verschillende Belgische merken kennis van de oversized trend voor de komende zomer. Denk bijvoorbeeld aan de Roomy Patent van Octogony waar je hele hebben en houden in past. Of de nieuwe So Cool MM van Delvaux.

Komende zomer is de uitdrukking “go big or go home” een idioom waar we naar willen leven. Met dat in gedachten hebben we een aantal grote tassenmomenten van de SS22 runways op een rij gezet:

Lees ook: Levi’s geeft de iconische 501 een duurzame make-over & De Dior Vibe-tassen combineren sportswear met elegantie.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.