Wie is Harris Reed: de nieuwe creative director van Nina Ricci
© Imaxtree/ spotlight

Wie is Harris Reed: de nieuwe creative director van Nina Ricci

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

De 26-jarige Harris Reed is de nieuwe creative director van Nina Ricci. De Amerikaans-Britse modeontwerper belooft met zijn genderfluïde kijk op mode, een frisse wind te brengen in het gevestigde Franse modehuis.

/

De Britse Stylist Harry Lambert ontdekte Reed in 2017 op Instagram toen hij nog studeerde aan Central Saint Martins. De ontmoeting resulteerde in een samenwerking met Harry Styles van wie Lambert stylist is. Ondertussen heeft Harris Reed ook al samengewerkt met artiesten zoals Lil Nas X, Emma Watson en Beyoncé.

Reed is enthousiast over het nieuwe avontuur: “Ik voel me vereerd dat ik onderdeel mag zijn van Nina Ricci, een huis vol glamour, geschiedenis en kracht; ik ben klaar om het allemaal te ontdekken. Ik kijk uit naar het verkennen van wat vrouwelijkheid binnen mode en beauty betekent in een iconisch modehuis als deze.” Het modehuis zelf beschrijft Harris Reed als gedurfd, gewaagd en explosief.

Lees ook: deze groeiende merken van eigen bodem zijn wereldwijd populair

Genderfluïde kijk op mode

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Harris Reed (@harris_reed)

Naast zijn nieuwe functie bij Nina Ricci, zal Harris Reed modeontwerper blijven bij zijn eigen label. In zijn eerdere ontwerpen focuste Reed vooral op de persoon die zijn mode draagt. Met zijn werk wil hij vooral strijden voor de erkenning van genderfluïditeit. Zijn mode doorbreekt de traditionele verdeling in mannen- en vrouwenkleding en maakt zich niet onderworpen aan traditionele genderbeelden of seizoensgebonden mode.

Hij mengt in zijn ontwerpen graag traditionele Britse herenkledij met romantische stijlelementen van de Victoriaanse mode. De accenten uit de punk- en gothicbeweging geven zijn mode de finishing touch. Reeds ontwerpen hebben invloeden van onder andere Ann Demeulemeester, Lindsay Kemp, David Bowie en Glam Rock. De nieuwe creative director zal het Nederlandse duo, Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh, vervolgen. De eerste collectie van Reed voor Nina Ricci zal naar verwachting begin 2023 worden gepresenteerd.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Harris Reed, Modeontwerpers, Nina Ricci.