Wie is Charlotte Casiraghi, de nieuwe Chanel-ambassadrice?
© Chanel

Wie is Charlotte Casiraghi, de nieuwe Chanel-ambassadrice?

Leestijd: 1 min

Charlotte Casiraghi wordt vanaf 1 januari 2021 ambassadrice en gezicht van modehuis Chanel. Alles wat je wil weten over de 34-jarige prinses van Monaco op een rijtje. 

/

Casiraghi is de dochter van Caroline prinses van Hannover, wat haar de kleindochter van Grace Kelly maakt. Ze heeft twee broers, Andrea en Pierre, en een halfzus Alexandra. Haar vader Stefano Casiraghi was de tweede echtgenoot van haar moeder. Hij kwam in 1990 om het leven bij een bootongeluk.

Vorig jaar trouwde ze met haar grote liefde de Franse filmproducer Dimitri Rassam. Het koppel is sinds 2016 samen en ze hebben een zoontje Balthazar. Uit een eerder huwelijk heeft Charlotte een zoon genaamd Raphaël. Ze gaf het ja-woord aan Rassam in twee veelbesproken haute couture looks. Eerst verscheen ze in een grijs jurkje van Saint Laurent, ontworpen door Belg Anthony Vaccarello. Na de dienst trok ze een witte satijnen strapless-jurk aan van Chanel.

/

Ambassadrice van Chanel

Dat Casiraghi een jurk van Chanel droeg voor haar huwelijk en nu benoemd is tot nieuwe ambassadrice van het Franse huis is geen al te grote verrassing. Ze is al sinds haar tienerjaren close met Karl Lagerfeld. Zo werd ze in 2012 gefotografeerd door de ontwerper voor het boek The Little Black Jacket: Chanel’s Classic Revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld. Ze zit standaard op de eerste rij tijdens de defilés en ze draagt regelmatig Chanel-creaties voor belangrijke events.

De Monageske Casiraghi heeft een diploma in filosofie en is bijzonder gepassioneerd door literatuur en poëzie, deels door de invloed van Lagerfeld. In 2015 richtte ze Les Rencontres philosophiques de Monaco op, een vereniging waarmee ze filosofie wil vieren door middel van maandelijkse thema-avonden. Ze neemt, zeker voor ze kinderen had, ook regelmatig deel aan jumpingwedstrijden en is woordvoerster van het Monte-Carlo International Jumping event.

Charlotte Casiraghi voor Chanel

Chanel

Op 1 januari worden de foto’s van Casiraghi als gezicht van de lente- en zomercollectie voor 2021 voorgesteld. Casiraghi komt zo bij de indrukwekkende Chanel-familie terecht met andere bekende ambassadeurs als Kristen Stewart, Penélope Cruz, Lily-Rose Depp en Keira Knightley.

Samen met artistiek directeur Virginie Viard zal Casiraghi in 2021 ook een reeks evenementen organiseren onder de naam ‘Les Rendezvous littéraires rue Cambon’ (Literaire rendez-vous in de rue Cambon), met als doel vrouwelijke schrijvers en actrices samen te brengen om werken te bespreken die een impact op hen hebben gehad.

Lees meer Marie Claire op: ‘Colette, Mon Amour’: bekijk nu de documentaire over de iconische Parijse boetiek. Virtueel kerstfeest of niet: in deze kledingitems ben je zelf het feestje. De fijnste beautywebshops van eigen bodem

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Chanel.