‘Colette, Mon Amour’: bekijk nu de documentaire over de iconische Parijse boetiek
©

‘Colette, Mon Amour’: bekijk nu de documentaire over de iconische Parijse boetiek

Leestijd: 1 min

In 2017 sloot de bekende Parijse conceptstore Colette de deuren en brak daarmee het hart van veel modeliefhebbers. Gelukkig werd het reilen en zeilen van de winkel net voor sluiting vastgelegd op film. De documentaire 'Colette, Mon Amour' staat na lang wachten online. 

/

“Aan al het goede komt een eind en na twintig geweldige jaren sluit Colette voorgoed de deuren”, stond in 2017 te lezen op het Instagramaccount van de winkel. “Oprichtster Colette Roussaux wil meer tijd voor haar privéleven vrijmaken en zonder Colette kan Colette niet blijven bestaan.”

Lees ook: Baanbrekend onderzoek toont aan hoe muziek ons gelukkig(er) maakt.

Wat volgde, waren weken van treurende en jammerende modeliefhebbers op sociale media. Massaal werden #throwbacks gedeeld van de winkel, het leek alsof een persoon van vlees en bloed het loodje had gelegd. Nu was het ook niet zomaar een winkel. Colette Roussaux richtte de conceptstore in 1997 op. Zij runde de winkel uiteindelijk samen met haar dochter Sarah Andelman. Ze waren één van de eerste winkels ter wereld waar je naast kleren ook andere lifestyleproducten kocht. Zo kon je er naast een streng gecureerde mix van designermode, ook souvenirs en zelfs Apple-toestellen shoppen. Er was ook een eet- en koffiegedeelte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door colette (@colette)

/

Celebs

Karl Lagerfeld zei ooit aan Business of Fashion: “Colette is de enige winkel waar ik nog ga shoppen, omdat ze dingen hebben die je nergens anders vindt. Ze ontwikkelden een concept dat moeilijk exact over te nemen is. Er is maar één Colette en zij en haar dochter zijn er voor de volle tweehonderd procent bij betrokken.”

Lees ook: Virtueel kerstfeest of niet: in deze kledingitems ben je zelf het feestje.

Ook andere celebs kwamen regelmatig in de winkel over de vloer. Zo waren ook Kanye West, Justin Bieber, Alexa Chung en zelfs Beyoncé en Jay-Z fan. Dat hielp natuurlijk bij de bekendheid van de boetiek, waardoor het er steevast over de koppen lopen was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door colette (@colette)

/

Colette, Mon Amour

Omdat de sluiting van de winkel niemand onberoerd liet, besloot de Parijse regisseur Hugues Lawson-Body een documentaire over de laatste maanden van de boetiek te maken. We moesten er even op wachten maar de film is nu eindelijk uit. Oprichtster Colette en haar dochter komen veel in beeld, net als ook bekende namen zoals Virgil Abloh, Kanye West en Pharrell Williams.

Je kunt de docu bekijken via Colettemonamour.com

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.