Hongaars modelabel Whispering Wind zet eerste stappen op de Belgische catwalk
© Instagram @whisperingwind_dresses

Hongaars modelabel Whispering Wind zet eerste stappen op de Belgische catwalk

Leestijd: 1 min

Ons land heeft er een nieuwe aanwinst bij op het vlak van mode. Afgelopen vrijdag zette het Hongaarse label Whispering Wind haar eerste stappen op de Belgische catwalk. Na een succesvolle lancering tijdens de New York en London Fashion Week 2018 mag ook België nu kennismaken met het elegante, maar toch draagbare nieuwe label.

Elegante, vrouwelijke en exclusieve looks die toch draagbaar en comfortabel zijn. Dat is wat de hedendaagse vrouw wil en wat Whispering Wind te bieden heeft. Het jonge Hongaarse label wil na een introductie in Londen, New York en Hongarije ook België laten kennismaken met de veelbelovende collecties van Whispering Wind. Afgelopen vrijdag presenteerde het modelabel de fall-wintercollectie ’18 in het prestigieuze Marriott Hotel in Gent.

Kinderdroom in vervulling

Met het ontstaan van Whispering Wind ging in 2015 de kinderdroom van de Hongaarse Hanna Cserkuthy in vervulling. De jonge, getalenteerde ontwerpster wil met haar ontwerpen vrouwen goed doen voelen in hun kleding en daardoor ook over zichzelf. Elk seizoen lanceert het label een eerder informele collectie met prijzen die variëren tussen de 140 en 330 euro. Daarnaast lanceren ze ook een lijn met avondkledij in een iets hogere prijsklasse. De ambitieuze ontwerpster combineert luxueuze stoffen zoals zijde en tule met goed zittende pasvormen. Zo creëert het label the best of both worlds.

De bruisende stad New York was de inspiratiebron voor de herfst-wintercollectie van het Hongaarse label. De Woman in the city collectie baseert zich op de moderne en veelzijdige vrouw. In de collectie staat de kleur grijs centraal met hier en daar een touch van rood, goud of magenta. Voor de looks worden de fijnste materialen gebruikt en elke outfit is afgewerkt tot in de kleinste details.

Whispering Wind

Stefanie Reynaert

Ontdek de volledige herfst-wintercollectie in het FW ’18 lookbook. Meer informatie over het Hongaarse label vind je op de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Avondkledij, Hanna Cserkuthy, Whispering Wind, Woman in the city.