Weekend Max Mara lanceert nieuwe variant van de iconische Pasticcino Bag
©

Weekend Max Mara lanceert nieuwe variant van de iconische Pasticcino Bag

Leestijd: 1 min

Als een ode aan het lokale ambacht in Venetië, lanceert Weekend Max Mara een nieuwe variant van de iconische Pasticcino Bag met textiel en glaskralen uit de stad van het water.

/

Vernoemd naar het Italiaanse woord voor “klein gebakje”, maakte de Pasticcino Bag van Weekend Max Mara in 2016 zijn debuut om uit te groeien tot een kenmerkend symbool van het Italiaanse modehuis. Dit voorjaar lanceert het merk een speciale Venetiaanse versie van de iconische handtas.

Pasticcino Venezia

Als eerbetoon aan de glorieuze geschiedenis van Venetië op het gebied van textiel en glasproductie, is de Pasticcino Bag Modello Venezia-editie vervaardigd met prachtig textiel en kleurrijke glaskralen uit traditionele Venetiaanse fabrieken. Zo komt het textiel van textielfabriek Fortuny, die al zo’n eeuw lang de mooiste stoffen maakt, en werden de glaskralen door de gerenommeerde Gambaro & Tagliapietra gemaakt in Murano.

De tas is verkrijgbaar in verschillende kleuren: van metaalachtige motieven met accenten van goud, stoffig groenblauw met details in lavendel tot dieprood op een crèmekleurige basis, en tenslotte vorstelijk groen in combinatie met een beige patroon dat doet denken aan de heerschappij van de Medici.

Lees ook: De Belgische modemerken waar celebrities fan van zijn.

Weekend Max Mara Pasticcino

 

Uitvergrote proporties

De speelse clutch kenmerkt zich door zijn uitvergrote proporties: hoewel klein van formaat, valt hij op door het pluizige volume, de gedurfde patronen en de oversized sluiting. De sluiting van deze versie van de Venezia Pasticcino Bag is extra speciaal omdat hij met de hand is gemaakt door lokale Venetiaanse glasblazers. Een afneembare lederen riem voegt een extra niveau van praktisch nut toe, waardoor het een van onze must-have handtassen voor de zomer van 2022 is.

Wereldtournee

De gloednieuwe Pasticcino Bag is onderdeel van een nieuw seizoensoverschrijdend project van Weekend Max Mara dat volledig gericht is op de iconische handtas. “De Pasticcino Bag begint aan een wereldtournee die seizoen na seizoen ambachtelijke uitmuntendheid en ambachtelijke tradities zal ondersteunen”, aldus het Italiaanse modehuis.

De eerste stop van deze wereldtour was Venetië, waar de Pasticcino Bag Modello Venezia gelanceerd werd. Welke iconische steden nog meer hun handtekening op de Pasticcino Bag mogen zetten? Daar zullen we snel achter komen.

Pasticcino Bag Modello Venezia, € 635, hier te koop.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Handtassen, Weekend max mara.