Vivienne Westwood zelf te zien in een campagne voor haar modemerk
© ANDREAS KRONTHALER FOR VIVIENNE WESTWOOD

Vivienne Westwood zelf te zien in een campagne voor haar modemerk

Leestijd: 1 min

Nu een modeshoot organiseren niet meer voor de hand liggend is, moeten modehuizen creatief zijn om hun collecties te promoten. De Britse ontwerpster Vivienne Westwood (79) gebruikte daarom zichzelf als model in de Herfst/Winter 2021 campagne van haar merk.

/

Net voor corona uitbrak in Europa organiseerde Vivienne Westwood nog een grootse show in het Parijse Hôtel de Ville. De ‘social distancing’-regels in het Verenigd Koninkrijk maakten het daarna onmogelijk om de campagne in de studio te shooten. Dus staken Vivienne Westwood en haar partner Andreas Kronthaler zelf de handen uit de mouwen.

Het duo deed zelf de styling, Kronthaler kroop achter de lens en het Britse icoon ervoor. Zo poseert ze in het Westwood kantoor bijvoorbeeld in een donkerblauw kostuum, een fantastische gedeconstrueerde trenchcoat met oranje ruiten en is ze ook te zien in een indrukwekkende galajurk. Haar liefde voor punk spat er haast vanaf. Door niet met een groot team te werken dat de wereld afreist, doet ze ook haar duit in het zakje op vlak van duurzaamheid. Iets waar Westwood al jaar en dag bewustzijn rond creëert.

Met de campagne bewijst de 79-jarige dat ze altijd de grand dame van de Britse modewereld zal blijven. Als ontwerpster én als model.

ANDREAS KRONTHALER FOR VIVIENNE WESTWOOD

 

ANDREAS KRONTHALER FOR VIVIENNE WESTWOOD

 

ANDREAS KRONTHALER FOR VIVIENNE WESTWOOD

 

ANDREAS KRONTHALER FOR VIVIENNE WESTWOOD

Lees meer Marie Claire op: Hoe de handtas van Telfar uitgroeide tot het belangrijkste accessoire van 2020, Een luxewinkel uitbaten in coronatijden: “De schade is aangericht, ik weet niet of we dit halen” en Een styliste legt uit welke kleding bij jouw figuur past

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Vivienne Westwood.