Viktor&Rolf recycleren oude kleren in nieuwe collectie voor Zalando
© Marijke Aerden

Viktor&Rolf recycleren oude kleren in nieuwe collectie voor Zalando

Leestijd: 1 min

Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor&Rolf slaat dit seizoen de handen in elkaar met online modeplatform Zalando. In lijn met hun visie over duurzame mode herwerkten ze oude Zalandostuks in nieuwe items. Re:Cycle is een draagbare collectie met een avant-gardistische toets.

Na het succes van de Viktor&Rolf haute-coutureshow tijdens het Bread & Butter by Zalando festival afgelopen september, breien beide partijen een vervolg aan hun samenwerking. Viktor&Rolf ontwierpen namelijk een exclusieve prêt-à-portercollectie voor Zalando.

Hiervoor maakte het duo gebruik van niet-verkochte Zalandostuks, die ze recycleerden in een nieuwe 17-delige vrouwencollectie. Oude kleding werd verknipt en getransformeerd tot nieuwe draagbare stuks met een avant-gardistische toets. T-shirts, sweaters, jurken en rokken werden verfraaid met cirkels, strikken, ruiten en stroken.

Het is niet de eerste keer dat Viktor&Rolf met recyclage werken in een collectie: “Wij zien haute couture al langer als een soort laboratorium om te experimenteren en om na te denken over hoe we bewuster kunnen omgaan met mode. Gaandeweg werd het idee van recyclage heel belangrijk. Eerst was het een soort van persoonlijk proces, van schoon schip maken. We doken in onze archieven en hergebruikten oude stoffen in nieuwe collecties. Later zijn we bestaande stukken gaan herwerken in nieuwe silhouetten”, aldus Rolf.

Bekijk hier de campagnebeelden met in de hoofdrol het Belgische topmodel Hanne Gaby Odiele:

Re:Cycle is exclusief beschikbaar bij www.zalando.be vanaf 1 februari. De prijzen variëren tussen de € 50 en € 250. 

Wil je graag meer te weten komen over de collectie en hoe die tot stand kwam? Lees dan binnenkort ons interview met Viktor&Rolf in het februarinummer van Marie Claire.  

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Collab, Duurzaamheid, Duurzame mode, Haute couture, Prêt-à-porter, Recyclage, Recycleren, Ss18, Viktor&rolf, Zalando.