Versace x Fendi x Versace: bekijk hier alle looks
©

Versace x Fendi x Versace: bekijk hier alle looks

Leestijd: 1 min

Modehuizen Versace en Fendi sloegen de handen in elkaar, maar niet op de manier dat je het zou verwachten. Donatella Versace en Kim Jones, respectievelijke creatief directeuren van de twee Italiaanse merken, ontwierpen namelijk een collectie voor elkaars label. 

/

Na de iconische samenwerking tussen Gucci en Balenciaga eerder dit jaar, gaan nu ook Versace en Fendi samen in zee. Donatella en Kim Jones hebben naar eigen zeggen enorm veel respect en liefde voor elkaars werk, en vullen elkaar als Italiaanse merken met een focus op logo’s en monogrammen goed aan. Voeg ze samen en je krijgt: Fendace. Toch zagen ze niets in zomaar wat ontwerpen van elkaar in de mix gooien. Dus besloten ze hun modehuizen tijdelijk te verlaten om een volwaardige collectie voor elkaars merk te designen.

Versace x Fendi

Voor Fendace creëerde Jones 24 looks voor Versace, waarbij hij zich duidelijk liet inspireren door de jaren negentig en daarbij de kenmerkende Medusa van Versace vermengde met het monogrampatroon van Fendi. Versace koos bij Fendi ook voor de jaren negentig, maar focuste op punkrockaccenten zoals een maliënkolder in haar 25 looks. De ontwerpster stak ook het klassieke Fendi F monogram in een nieuw jasje met kristallen.

In de bijhorende show tijdens Milaan Fashion Week liepen talloze bekende namen mee zoals Adut Akech, Naomi Campbell, Karen Elson, Gigi Hadid, Imaan Hammam, Kate Moss, Lila Moss, Emily Ratajkowski, Anya Rubik en Irina Shayk.

Bekijk hieronder alle looks:

Lees ook: Emporio Armani SS22: de 40ste verjaardag van het merk & Miuccia Prada en Raf Simons verkennen de grenzen van verleiding voor SS22.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fendi, Ss22, Versace.