Prada SS22: Miuccia Prada en Raf Simons verkennen de grenzen van verleiding
© Prada

Prada SS22: Miuccia Prada en Raf Simons verkennen de grenzen van verleiding

Leestijd: 1 min

Miuccia Prada en Raf Simons stelden hun collectie voor de lente-zomer van 2021/2022 tegelijkertijd voor in Milaan en Shanghai. Je kon de show live mee volgen via onze Instagrampagina, hieronder geven we een samenvatting. 

/

“Een verleiding door reductie”, stond te lezen in de toelichting bij de Prada SS22-show. De collectie is inderdaad een mooi voorbeeld van de kunst van het strippen, weliswaar niet door het lichaam uit te kleden, maar door de kledingstukken terug te brengen tot hun simpelste vorm.

Sexy minimalisme is nog de beste manier om de collectie te omschrijven. En met sexy bedoelen we niet de kenmerkende definitie van het woord. Prada en Simons presenteerden bijvoorbeeld gebreide truien die slim geconstrueerd zijn met baleinen bij de borst, zodat deze mooi in de kijker staan zonder dat het platvloers wordt. Of jasjes met veters aan de zijkant zodat de torso eronder subtiel zichtbaar is. De satijnen rokken en jurken waren veelal kort, met een asymmetrische lange achterkant waardoor ze extra definitie krijgen.

Prada SS22

“We dachten aan woorden als elegant, maar dit voelt zo ouderwets”, aldus Miuccia. “Eigenlijk gaat het over de taal van verleiding die altijd terugleidt naar het lichaam. Met behulp van deze ideeën, deze verwijzingen naar historische stukken, is de collectie een onderzoek naar wat ze vandaag de dag betekenen.”

Voor dit lente-zomerseizoen presenteerde het duo ook talloze leren jasjes, die mooi contrasteerden met de wollen en satijnen items. De slingbacks met kitten heels in felle kleuren maakten de silhouetten compleet.

Lees ook: Emporio Armani: de 40ste verjaardag van het merk & Bekijk hier de hoogtepunten van de modeshow van COS in Londen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Milan fashion week, Miuccia prada, Prada, Raf simons, Ss22.