Het verhaal achter de trouwjurk van Miranda Kerr
© Dior

Het verhaal achter de trouwjurk van Miranda Kerr

Door Joy Flammang  & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Op 27 mei gaf Miranda Kerr het jawoord aan de oprichter en CEO van Snapchat, Evan Spiegel (bekijk de foto's hier). Het topmodel had de creatie van haar trouwjurk toevertrouwd aan Dior en het prestigieuze modehuis onthult nu de geheimen achter de making of van de prachtige jurk.

Miranda Kerr straalde in een jurk gemaakt van uiterst luxueuze Mikadozijde met geborduurde meiklokjes. Het unieke stuk werd ontworpen door artistiek directrice Maria Grazia Chiuri en werd vervaardigd in het haute-couture atelier in Parijs.

Dior biedt ons een kijkje achter de schermen van de creatie van de jurk. “Miranda wou een traditionele jurk met pure lijnen en in een jaren ’50 stijl. Heel erg Dior, met een Grace Kelly-attitude”, vertelt een kleermaker.

Een andere kleermaker legt uit dat de jurk werd afgewerkt met delicate geborduurde meiklokjes: “Het moest er natuurlijk uitzien, dus het lijkt alsof we de bloempjes gewoonweg over de jurk hebben uitgestrooid.”

De trouwjurk diende op zijn beurt als inspiratie voor de jurken van de bruidsmeisjes. Die werden voor de gelegenheid ontworpen door de artistiek directrice van Baby Dior, Cordelia de Catellane.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Bruidsjurk, Bruiloft, Dior, Haute couture, Maria Grazia Chiuri, Miranda Kerr, Savoir-faire.