Veel draagbare en hebberig makende jassen bij Max Mara
© Imaxtree

Veel draagbare en hebberig makende jassen bij Max Mara

Leestijd: 1 min

Met de nieuwe Lente/Zomer 21-collectie herdefinieert Max Mara de codes van het Italiaanse modehuis. Klassieke elementen van het merk werden in een - letterlijk - nieuw jasje gestoken. Wij vermoeden dat menig fashionista er een nier voor zou verkopen.

/

De Accademia di Belle Arti di Brera (of: Academie voor Schone Kunsten van Brera) in Milaan vormde het decor van de modeshow van Max Mara. Het aantal zitjes was door de huidige omstandigheden van 800 naar 200 teruggebracht, dus volgden wij mee online.

Imaxtree

De Max Mara klassieker in een nieuw jasje

De klassieke beige tinten voerden zoals gewoonlijk de boventoon op de catwalk. Al was er ook ruimte voor pastelkleuren en wit en zwart. Bij het grote publiek staat het modehuis natuurlijk bekend om hun iconische 101801-jas. Dé camel jas der camel jassen. In 2017 vond er in Zuid-Korea nog een expo over plaats. Voor dit modeseizoen herwerkte het modehuis dat icoon op verschillende manieren. We zagen een exemplaar met een split in de mouwen voorbijkomen. Er was een anorak, een regenvariant en eentje met een hoge kraag.

Lees meer Marie Claire op: Zo ziet de eerste collectie van Raf Simons voor Prada eruit. De modeshow van Fendi was divers, intiem en familie stond centraal. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Max mara, Milan fashion week, Spring/summer collection.