Trend: de preppy clean girl aesthetic
© spotlightlaunchmetrics

Trend: de preppy clean girl aesthetic

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 2 min

Het moeilijk geworden om op TikTok geen looks of stijltrends tegen te komen die niet zijn voorzien van het achtervoegsel "-core". Met de hulp van een nieuwe generatie modegoeroes en preppy influencers is de app een thuis geworden voor alles wat met aesthetics te maken heeft. 

/

Afgelopen tijd zagen we verschillende mode-statements voorbij komen die zijn geworteld in escapisme en theatraliteit. Denk aan cottagecore, gothcore en regencycore geïnspireerd door films en series zoals Wednesday en Bridgerton. Deze nieuwe trend is net iets tijdloze qua garderobe. Maar de levensstijl die er bij komt kijken, vraagt wel wat inspanning. Je weet het misschien nog niet, maar de classy clean girl aesthetic neemt razendsnel onze social feeds over.

Als deze ‘aesthetic’ trend je nog niet aanspreekt, denk dan aan iemand die je kent en die haar leven helemaal op orde heeft. En stel haar dan nu ook voor in een outfit. Maximalistisch wat betreft carrièredoelen, minimalistisch als het komt op mode en beauty. Ze staat vroeg op en gaat vroeg naar bed. Ze schrijft dagelijks in haar journal en mediteert elke ochtend. Ook haar skincare routine wordt uitgewerkt als een religieus ritueel. Ze is de definitie van cool, kalm, en verzorgd. Ten slotte bestaat de ‘clean-girl’ garderobe uit stukken die tegelijkertijd comfortabel, classy en verfijnd zijn. Geef toe, we all want to be like her.

Lees ook: Vijftig tinten zwart: Gothcore brengt de gothic terug

/

De beschrijvingen zijn misschien enorm veralgemeniseerd, maar er is wel degelijk discussie over hoe inclusief deze aesthetic eigenlijk is, vooral op vlak van beauty. Hoewel beroemdheden zoals Hailey Bieber en Gigi Hadid heel vaak met deze look worden geassocieerd, kan iedereen de clean girl aesthetic op modegebied channelen. De sleutel tot deze trend is zo ‘put together ’ mogelijk voor de dag komen. Een ‘clean girl’ is steeds verfijnd, maar bereikt dat op een haalbare manier, met een ‘minder is meer’ benadering. Dit is hoe je deze aesthetic op vlak van mode makkelijk in het dagelijks leven kunt toepassen.

Eenvoud is ook sexy

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hailey Bieber Style (@haileybstyle)

Focus op een eenvoudig, sexy silhouet zoals een sliprok of een wikkeljurk. Een silhouet waarvan je weet dat het comfortabel zit, maar perfect bij jouw figuur past. Vaak horen neutrale kleuren met eventueel pasteltinten of ongecompliceerde patronen bij de aesthetic: preppy en clean.

Lees ook: Een styliste legt uit welke kleding bij jouw figuur past

/

Balanceer iets sportiefs met iets preppy

Door het combineren van athleisure met iets preppy, ontstaat er een vibe die strak maar down-to-earth is. Denk: een biker short met een oversized top à la prinses Diana, een plooibroek of een bermuda met een witte geribde tanktop en een vest.

/

Oversized blazers zijn een blijver

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sandra Semburg (@sandrasemburg)

Blazers zijn een vaste waarde in je kast, of je nu fan bent van de clean girl aesthetic of niet. Een gestructureerd, maar oversized model is geschikt voor elke gelegenheid en balanceert sportieve elementen met verfijnde stuks.

Lees ook: Shopping: must-have tijdloze handtassen

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Aesthetic, Fashion trend, Preppy, TikTok.