Trend alert: essence lotions
©

Trend alert: essence lotions

Leestijd: 1 min

Azië blijft de beautywereld inspireren. Deze keer met essence lotions en liquid care. De nieuwste generatie skincare is licht en verfrissend en geeft je gezicht een hydratatieboost.

Aziatische vrouwen zijn al langer fan van lichte, waterachtige, uiterst vloeibare producten als eerste stap in hun uitgebreide verzorgingsroutine. Die zogenaamde essence lotions geven je huid een hydratatiebad en voelen aan alsof je water in je gezicht plenst. Je gebruikt ze nadat je je gezicht hebt gereinigd en voor je je serum of dagcrème smeert.

Kiehl’s was vorig jaar de eerste op de Europese markt om zo’n essence lotion te lanceren. Die hydrateert je huid, maar doet ook meer. “De heel geconcentreerde vloeibare textuur zorgt ervoor dat de essentiële ingrediënten snel geabsorbeerd worden, maar bereidt de huid ook voor op de bestanddelen van de producten die je daarna aanbrengt,” legt Dokter Geoff Genesky, hoofd van Kiehl’s Research & Innovation uit. Smeer je daarna nog je gebruikelijke serum, oog-en dagcrème, dan kunnen de ingrediënten in die producten door de lotion dus nog beter inwerken en haal je meer uit je skincare.

In principe betekent een essence lotion een extra stap in je verzorgingsroutine, maar Lancôme introduceerde deze lente zijn Energie de Vie Liquid Care, een alles-in-éénverzorging die zo fris aanvoelt als een lotion, zo geconcentreerd is als een serum en net zo hydrateert als een dagcrème. Omdat Westerse vrouwen nu eenmaal van eenvoudig (en snel) houden.

Dit is onze selectie. Van links naar rechts:

Vitamin E Aqua Boost Essence Lotion van The Bodyshop, € 13.

Deze gelachtige luchtige formule met hyaluronzuur belooft 48 uur te hydrateren. Voor een zachte, gladde, soepele  huid.

Iris Extract Activating Treatment Essence van Kiehl’s, € 33.

Deze essence met iriswortelextract moet de huid voeden, lijntjes verminderen en de teint laten stralen.

Hydra Zen Beauty Essence van Lancôme, € 40, bij Planet Parfum.

Een vermoeide, gestresseerde huid? Deze essence kalmeert en hydrateert haar.

Micro Essence Skin Activating Treatment Lotion van Estée Lauder, € 99,90, via sephora.fr.

Deze lotion belooft een stralende teint en een gehydrateerde huid.

Energie de Vie The Smoothing & Glow Boosting Liquid Care van Lancôme, € 60,50.

Deze alles-in-éénverzorging met gojibesextract en citroenmelisse werd speciaal voor de gestresseerde (stads)huid ontwikkeld. Ze belooft te hydrateren, de teint te laten stralen en de huid opnieuw energie te geven.

Franciska Bosmans De artikels van >