Gespot: deze modetrends onthouden we van New York Fashion Week
© Imaxtree

Gespot: deze modetrends onthouden we van New York Fashion Week

Door Charlotte Deprez  & Elise Van de Meulebroucke
Leestijd: 1 min

September luidt niet alleen een nieuw schooljaar in, voor modeliefhebbers, modejournalisten, influencers en consoorten breken ook de modeweken aan. New York bijt zoals gewoonlijk de spits af.

De catwalks mogen dan wel een beeld geven van de trends die komende seizoenen gaan volgen, op het straatbeeld zijn de huidige tendensen zichtbaar. Omdat wij niet te ver op de feiten willen vooruitlopen, verzamelden we voor jou de looks waardoor we ons op dit moment laten inspireren.

De modeweek in New York is een bijzondere, gezien deze wereldstad toch wel de bakermat en het epicentrum van de streetstyle genoemd wordt. Haute couture, vintage, mix & match, prints van alle soorten en avant-gardistische looks, deze looks plukten we van de straat tijdens New York Fashion Week.

/

Colour matching

We breken ons hoofd niet meer over onze look, maar combineren gewoon boven- en onderstuk in eenzelfde kleur. Done.

Dit seizoen zijn onze favoriete looks een subtiele mix van comfort – een must want er wordt rondgerend van de ene show naar de andere – en verfijning. We zien pakken, dad shoes, palazzo broeken, felle prints in nog fellere kleuren en geavanceerde accessoires.

De ultieme favoriet? De total white look, waar we hier elders over hebben gesproken!

/

De “Total White Look”

Is dit de waardige opvolger van de “total jeans look“? Hoe dan ook, deze maagdelijke trend werd deze zomer geïntroduceerd, en zal vlotjes herfst en winter overleven.

/

Prints

Durf te mixen, en laat je van je wildste kant zien.

Deze winter zien we ook het pied de poule-motief vrolijk opduiken. Hoe je deze trend moet combineren, lees je hier.

/

Black & White

Dit duo verveelt nooit. De sleutel om zwart-wit te combineren? Avant-garde en edgy stukken, en een eyecatcher als accessoire.

/

Accessoires

Bucket bags, de controversiële sandalen met vierkante tip (de zogenaamde “square toe sandals“), of bucket hats, de accessoires bepalen meer dan ooit de look.

Beeld: Imaxtree.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Fashion, Fashion week, Mode, New york, Streetstyle, Trends.