Van bucket hat tot bandana, welk populair hoofddeksel past het best bij jou?
© Getty Images

Van bucket hat tot bandana, welk populair hoofddeksel past het best bij jou?

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Niets zo heerlijk als een stevige portie zonnestralen tijdens de zomermaanden. Maar trop is te veel: de volgende dagen zullen we dit zeker en vast voelen, de temperaturen klimmen weer tot 30°C. We mogen niet vergeten dat de zon veel schade kan toebrengen aan je huid, maar er ook kan voor zorgen dat je oververhit geraakt en een zonnesteek krijgt. Een hoofddeksel als extra bescherming is geen overbodige luxe. En bovendien geeft het een extra touch aan je outfit!

/

Vissershoedje

De dobbers en vishaakjes mag je laten varen, maar het vissershoedje kan je vandaag de dag in elke kleur én in elke webshop vinden. Hallo jaren ’90! Van een minimalistisch beige kleur voor een klassieke look tot blauw met een typische ‘Gucci’ patroon voor een stoere look: voor elk wat wils.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

G is for G$

Een bericht gedeeld door G$ (@ganna_bogdan) op

/

Een sportieve pet

Een pet is nooit helemaal weggeweest. Vrouwen die houden van een stoere look hebben vaak een zwak voor een hippe pet. Een welgekozen pet is de perfecte aanvulling voor een trendy urban look en het houdt bovendien je hoofd op de juiste temperatuur!

/

Een multifunctionele bandana

Wat was één van de vele geschenken die de Olsen Twins ons gaf? Bandanas, natuurlijk! Om precies te zijn, in paisley print. Tegenwoordig heb je keuze aan een groot aanbod van prints!

Tip: als je thuis aan het zwembad ligt, kan je het multifunctionele doekje nat maken en over je hoofd leggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Le western de la streetzer @zadigetvoltaire all #ZVtribe

Een bericht gedeeld door Clara Berry (@clara.berry) op

/

Een strohoed

Het grote voordeel van een strohoed is dat deze heel licht en door de kleine openingen in het materiaal, luchtig is. Deze zomer geldt: hoe groter, hoe beter. Stijlvol in de schaduw? Het kan met een XXL-hoed!


En vergeet vooral niet om tijdig en veel water te drinken!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: geen accessoire zo geschikt voor de hittegolf dan de rieten strandtas.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Accessoires, Bandana, Hittegolf, Hoofddeksel, Pet, Strohoed, Vissershoed.