Crush of the Day: Michael Edery neemt de Stan Smiths onder handen
© Pers

Crush of the Day: Michael Edery neemt de Stan Smiths onder handen

Door Marie Trogu en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Als je houdt van sneakers, originaliteit en kunst, zal je helemaal verrast worden door de nieuwe Stan Smith collectie van Adidas. Michael Edery, een kunstenaar uit Marseille, voorzag de bekende sneaker van een paar opvallende designs voor een gloednieuwe capsulecollectie.

Het komt eigenlijk door puur toeval dat de Franse kunstenaar Michael Edery besloot om zijn eigen kledingcollectie te ontwerpen en om de klassieke sneakers van Adidas een make-over te geven. Op een dag kwam hij thuis met spatten verf op zijn kleding en zijn familie vond het zo leuk staan, dat ze hem overtuigden om ook voor hen schoenen met verfspatten te ontwerpen.

De Stan Smith collectie van Edery is versierd met verschillende leuzen en de specialiteit van de kunstenaar: kleurrijke verfspatten. ‘Ceci n’est pas une basket, c’est une oeuvre d’art’, ‘What else?’ of ‘Yes, I’m crazy’; de verschillende slogans geven elke schoen een unieke en originele twist. Deze kleine kunstwerken zijn slechts in beperkte oplage beschikbaar. Hét ideale excuus, met andere woorden, om jezelf snel een nieuw paar sneakers aan te schaffen!

Onze favorieten

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Adidas, Michael Edery, Sneakers, Stan Smiths.