Adidas lanceert sneaker gemaakt van gerecycleerd oceaanplastic
© Pers

Adidas lanceert sneaker gemaakt van gerecycleerd oceaanplastic

Door Malvine Sevrin & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Met een allereerste sneaker gemaakt van gerecycleerd oceaanplastic slaat Adidas een nieuwe weg in, een ecologische weg. Sneakers die mode en duurzaamheid combineren? Daar worden wij nu eens blij van.

De EQT Support ADV by Parley is de nieuwste sneaker van Adidas. Hij is gebaseerd op het EQT-model, een populaire sneaker uit de jaren ’90. De rest van zijn naam heeft hij te danken aan het feit dat hij tot stand is gekomen in samenwerking met Parley for the Oceans, een organisatie die zich inzet voor propere oceanen en het vervuilingsprobleem onder de aandacht brengt.

Het plastic voor deze revolutionaire sneaker werd opgeraapt op de stranden van de Malediven, vlak voordat het in de oceaan zou zijn beland. Met deze sneaker zie je er dus niet alleen stylish uit, je redt ook menig schildpas, vis en zeevogel van een gewisse dood. De sneaker is beschikbaar in de kleuren Parley Dark Blue en Parley Light Ocean. Het design werd geïnspireerd op de golven van de zee.

De sneaker is beschikbaar vanaf 14 oktober in de Adidaswinkels en online via www.adidas.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Adidas, Duurzaam, Ecologisch, Parley for the ocean, Sneaker.