Shopping: T-shirts met een feministisch statement
© Imaxtree

Shopping: T-shirts met een feministisch statement

Leestijd: 1 min

"We should all be feminists". Niet alleen het feit dat Dior's eerste vrouwelijke creatief directeur Maria Grazia Chiuri modellen in jeans en T-shirt de catwalk op stuurde tijdens haar eerste show, ook de boodschap op zich deed de modewereld op haar grondvesten daveren.

Fast forward naar de defilés voor het aankomende herfst- en winterseizoen die in februari plaatsvonden. Door de verkiezing van de Amerikaans president Donald Trump regende het politieke statements tijdens Fashion Week, met als toppunt de finale van Prabal Gurungs show. Alle modellen verschenen een tweede keer op de catwalk, dit keer in T-shirts met slogans als “The future is female”, “I am a Malala” en “This is what a feminist looks like”.

Ondertussen zijn de T-shirts met feministische statements alomtegenwoordig. Laat ons hopen dat de vrouwen die de t-shirts in elkaar hebben gezet even empowered zijn als de boodschappen…

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Dior, Feminisme, Gendergelijkheid, Mango, Shopping, Trend, Zadig & Voltaire, Zalando.