Deze merken hebben het beste aanbod voor curvy vrouwen
© Pers/MCB

Deze merken hebben het beste aanbod voor curvy vrouwen

Leestijd: 2 min

Het kledingaanbod in 'grote maten' blijft - letterlijk - erg dun gezaaid. Gelukkig zijn er wel een aantal merken die het goede voorbeeld geven, wij sommen er een aantal op.

/

Ester Manas

Ester Manas

Het duo achter het merk, Balthazar Delepierre en Ester Manas zelf, liepen allebei school aan het Brusselse La Cambre en staan momenteel volop in de schijnwerpers. Met hun inclusieve credo ‘One size fits all’ en duurzame aanpak haalden ze de finale van de LVMH Prize en wonnen ze de H&M Design Award en de prijs van Galeries Lafayette op het festival van Hyères. Het is en blijft dan ook uniek: luxekleding ontwerpen voor vrouwen met maat 34 tot 50. Ondertussen liggen hun ontwerpen in de rekken in prestigieuze winkels in Los Angeles, Londen en Nice.

Meer info op de webshop.

/

Marina Rinaldi

Marina Rinaldi

Ongetwijfeld één van de meest bekende plussize modehuizen wereldwijd is Marina Rinaldi, dat deel uitmaakt van de Italiaanse Max Mara modegroep. Het merk, dat al bestaat sinds 1980, heeft vijf winkels in ons land (Antwerpen, Brussel en Luik) en biedt uiterst stijlvolle mode aan die het vrouwelijk figuur flatteert, met een focus op kwaliteit en unieke prints. Het designteam gaat ook regelmatig samenwerkingen aan met andere ontwerpers zoals Marco De Vincenzo en binnenkort Mary Katrantzou.

Meer info op de webshop.

/

Karoline Vitto

Karoline Vitto

Toen Karoline Vitto in de herfst van 2022 haar debuutcollectie toonde tijdens London Fashion Week, koos ze voor een baanbrekende cast van modellen met alleen maar rondingen, die de modewereld deed duizelen. Seizoen na seizoen omlijsten haar rokken en slips met staaldraad de bobbels en plooien van het lichaam als een vorm van kunst.

Meer info op de webshop.

/

Sinéad O’Dwyer

Launchmetrics Spotlight

Sinéad O’Dwyer, die het concept van sample sizes volledig uit de weg ruimt, is de ontwerpster achter enkele van de meest inclusieve catwalks die je de voorbije modeweken al gezien hebt. Delicate stoffen als kant en chiffon worden afgewisseld met uitgesproken grunge invloeden. Het resultaat? Een reeks rebelse kledingstukken met een stoere, coole en tegelijkertijd toch vrouwelijke stijl. Dwyer vindt de standaard maatconventies opnieuw uit: de stuks hebben een label tussen 1 en 4, waarbij de laatste een brede maatrange van 50-54 omvat.

Meer info op de webshop.

/

Xandres Plus

Pers

Naast Ester Manas, nog een Belgisch merk om deze lijst af te sluiten. Xandres Plus is de lijn van het Belgische modemerk Xandres dat tot maatje 56 gaat. Sinds kort is de collectie niet meer in aparte winkels te koop, maar in de ‘gewone’ winkels van Xandres . “We kiezen niet meer voor een opdeling, maar gaan voor één groot Xandres-merk waarin alle maten, van 34 tot 56, beschikbaar zijn”, aldus brand manager Didier Van den Bosch. Modern, luxueus en om voor altijd van te houden: dat is de stijl van het Belgische label in één zin omschreven.

Meer info op de webshop.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 20 merken van eigen bodem die je snel wil ontdekken, Dit zijn alle zonnebrillen trends voor de lente en zomer van 2023 & 8 Belgische juwelenlabels om in de gaten te houden.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.