Sarah Burton verlaat modehuis Alexander McQueen
© Getty Images

Sarah Burton verlaat modehuis Alexander McQueen

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Na een carrière van 26 jaar zegt creatief directeur Sarah Burton vaarwel tegen modehuis Alexander McQueen. De show die eind september plaatsvindt in Parijs wordt daarmee ook meteen haar laatste. 

/

Al 13 jaar lang vervulde Sarah Burton de functie van creatief directeur, maar haar verhaal bij Alexander McQueen begon al in 1996. Tijdens haar studies aan Central Saint Martins liep ze stage bij het modehuis. Nadat ze was afgestudeerd ging ze meteen fulltime aan de slag bij Alexander McQueen. In 2000 kreeg ze de functie van hoofd van de vrouwencollectie.

In 2010 waait een woelige storm door het modehuis wanneer de oprichter, Alexander McQueen zelf, sterft. Er moet meteen gezocht worden naar een nieuwe creatief directeur en die functie wordt toegewezen aan Sarah Burton. Hoewel ze altijd trouw blijft aan het imago van het merk, is er toch een duidelijke shift doorheen de collecties. Onder Sarah Burton wordt de kleding iets minder extreem en draagbaarder voor het grote publiek.

Lees ook: Droom weg bij de mooiste herfst-winter 2023-2024 modecampagnes

/

Trouwjurk van Kate Middleton

Het merk heeft veel aanzien en wordt door velen geliefd. Zo waren de Alexander McQueen sneakers een echte hype in 2016. Maar ook de grootste namen zoals Kate Middleton zijn fan. Dat bewees de prinses van Wales dubbel en dik toen ze op haar trouw in een jurk van Alexander McQueen paradeerde.

/

Net familie

Ondanks dat Sarah Burton het merk zal verlaten heeft ze niets dan lof voor het modehuis. “Ze zijn mijn familie en dit is de afgelopen 26 jaar mijn thuis geweest”, luidt het. Daarnaast laat ze weten dat ze trots is op wat zij en haar team bereikt hebben. Ze wil vooral -hoe kan het ook anders- Alexander McQueen zelf bedanken voor alles wat ze van hem geleerd heeft. Over wat de toekomst voor haar zal brengen, blijft ze wel nog mysterieus.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Alexander McQueen, Fashion, Mode.