We love : kunst op de koffer
© Pers

We love : kunst op de koffer

Door Alice Barbieux & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Wat als een wereldbekende Nederlandse impressionist en de Amerikaanse bagagefabrikant hun krachten bundelen? Juist, dan krijg je een meesterwerk van een reistas (én een boeiend oeuvre aan rugzakken).

Met Van Gogh op vakantie? Samsonite maakt het mogelijk. Het valiezenlabel bracht namelijk in samenwerking met het Van Gogh Museum een gelimiteerde oplage koffers en reistassen uit. Het ontwerp is geïnspireerd door het schilderij Amandelbloesem van Vincent van Gogh, een werk dat hij schilderde naar aanleiding van de geboorte zijn petekind.

De grote kronkelende takken en een intense blauwe lucht – je merkt meteen dat Van Gogh zich liet inspireren door de Japanse Kunst. Voor de fans: tot 24 juni loopt in het Van Gogh Museum in Amsterdam de expo: Van Gogh & Japan. Een logische collab, als je weet dat Van Gogh een fervent reiziger was.

Een exclusieve collectie

Samsonite legde de kracht van de tekening en het coloriet vast in een exclusieve reeks koffers en rugzakken. De collectie omvat de Lite Shock koffer in drie verschillende maten, die volledig bedekt is met het Amandelbloesem-patroon.

Bij de Uplite-koffer en de Uplite reistas vind je het patroon ook terug op de handvaten, de verlengbare delen en de binnenvoering. Samsonite heeft ook de Skyler-rugzak in drie verschillende kleuren toegevoegd: een zwarte, een roze en een turqoise. Telkens met het prachtige Amandelbloesem-patroon.

P.S. Wij kunnen niet wachten op een samenwerking van de Aardappelvreters met een serviesmerk… Anyone?

 

De collectie is beschikbaar op samsonite.be.

Prijzen variëren van €59 euro tot €445.

De Van Gogh-tentoonstelling vindt plaats van  23 maart tot 24 juni in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Benieuwd naar meer interessante kunst/mode collabs? Lees dan ook: “Crush of the day: Andy Warhol x Eastpack

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Koffers, Samsonite, Tentoonstelling, Van Gogh.