Riccardo Tisci verlaat Burberry, Daniel Lee volgt op
© Burberry

Riccardo Tisci verlaat Burberry, Daniel Lee volgt op

Leestijd: 1 min

Burberry kondigt vandaag aan dat Riccardo Tisci terugtreedt als Chief Creative Officer en het bedrijf eind deze maand verlaat. Riccardo heeft besloten te vertrekken na bijna vijf jaar, waarin hij het voortouw nam bij Burberry's creatieve transformatie. Daniel Lee zal vanaf oktober zijn taak overnemen.

/

Riccardo’s Spring Summer 2023-collectie, die deze week in Londen werd gepresenteerd, was zijn laatste voor Burberry. Jonathan Akeroyd, CEO, zegt hierover: “Riccardo heeft een centrale rol gespeeld in de herpositionering van Burberry. Hij heeft onze creatieve taal verbeterd, ons productaanbod gemoderniseerd en een nieuwe generatie luxeklanten naar ons merk gebracht. Namens iedereen bij Burberry wil ik hem bedanken voor zijn creatieve leiderschap en hem het allerbeste wensen voor de toekomst.”

Lees ook: Wie is Harris Reed: de nieuwe creative director van Nina Ricci

‘Veelbelovende toekomst’

“Burberry is een zeer speciale plek met een magisch verleden en een zeer veelbelovende toekomst”, klinkt het bij Tisci zelf. “Ik streefde ernaar een erfenis van innovatie voort te zetten, en pleitte consequent voor creativiteit en om Burberry altijd vooruit te helpen. Ik wil mijn teams bedanken, vroeger en heden, en het leger van medewerkers en vrienden die me geholpen hebben een hoofdstuk te schrijven dat ik hoop dat het nog jaren in de toekomst van Burberry zal blijven.” Daniel Lee zal vanaf oktober de rol van Tisci overnemen.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Burberry.