Reimagine by Patrick McDowell: de duurzame capsulecollectie van Pinko
© Pinko

Reimagine by Patrick McDowell: de duurzame capsulecollectie van Pinko

Leestijd: 1 min

Het Italiaanse merk Pinko onthult de vierde collectie van de Reimagine-serie met ontwerper Patrick McDowell, waarbij ze experimenteren met nieuwe technieken om de toekomst duurzamer tegemoet te gaan.

/

Met lokaal geleverde duurzame stoffen werken, waarbij stukken uit een regio in beperkte hoeveelheden worden geproduceerd, om zo de ecologische voetafdruk van de collectie te verminderen: dat is de doelstelling van Patrick McDowell – Sustainability Design Director van het merk – en Caterina Negra – creatief directeur van Pinko.

Reimagine by Patrick McDowell deel vier

De ontwerpers besloten dit seizoen om met organisch katoen, katoen met een lage milieu-impact en een reeks gerecyclede vezels aan de slag te gaan. Deze bestaan onder andere uit oude visnetten uit de oceaan die zijn gebruikt om lycra te maken. Door samen te werken met gespecialiseerde leveranciers wisten de twee een aantal silhouetten te creëeren die zowel stijlvol als groen(er) zijn.

“Deze collectie is een nieuwe, op de een of andere manier sexy, versie van mijn designerhandschrift, waarin mijn kenmerkende volume en sportieve gevoel worden gecombineerd met een veel sensueler randje”, aldus McDowell. “Zoals altijd gebruiken we deze collecties om nieuwe en groenere manieren van werken uit te proberen voor het bedrijf. Ik zal ook zeker in de toekomst doorgaan met het stimuleren van meer verantwoorde manieren van werken.”

Lees ook: Ganni x Scholl, de duurzame sandaal voor een stijlvolle en comfortabele zomer

De collectie kenmerkt zich door volume en sportieve elementen, en dit seizoen komen daar ook een aantal sexy silhouetten bij. Het kleurenpalet is gedempt, met boventonen van zwart, wit en blauw, al bevat de collectie ook een opvallende gele touch. De ontwerpers willen daarmee vrouwen inspireren om zich gedurfd te kleden.

De collectie is nu verkrijgbaar op de webshop van Pinko en in geselecteerde winkels.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Duurzame mode, Pinko.