Ganni x Scholl, de duurzame sandaal voor een stijlvolle en comfortabele zomer
© Ganni x Scholl

Ganni x Scholl, de duurzame sandaal voor een stijlvolle en comfortabele zomer

Leestijd: 1 min

Dit voorjaar werkt Ganni samen met Scholl, het merk dat bekend staat om zijn houten muiltjes. De collectie herinterpreteert de iconische Pescura-schoen van Scholl met de kenmerkende prints van het Deense modelabel.

/

Sinds de lockdowns geven we massaal de voorkeur aan comfortabele mode en die tendens blijft ook hangen als het op schoenen aankomt. Dat Ganni, het Deense label dat sinds een paar jaar furore maakt in de modewereld, nu samenwerkt met Scholl is daar het beste bewijs van.

Ganni x Scholl, de perfecte sandaal voor lente 2022

De Pescura is de ultieme klassieker van Scholl, en het is deze houten sandaal die de aandacht trok van Ditte Reffstrup, de creatief directeur van het in Kopenhagen gevestigde label Ganni. De schoen uit de jaren 60 met de bekende houten zool werd geherinterpreteerd in vijf van Ganni’s bekende prints.

Ditte Reffstrup: “De kans krijgen om een Ganni versie te maken van een cultschoen als deze is een droom die uitkomt. We zijn samen op weg om de meest verantwoordelijke versie van onszelf te worden en ik ben super trots om te zeggen dat dit een van Scholls meest duurzame samenwerkingen ooit is. We wilden een eerbetoon brengen aan het erfgoed van de klomp en er tegelijkertijd voor zorgen dat de geest van Ganni 100% aanwezig is. Het is de perfecte zomerschoen en ik kan niet wachten om #GANNIgirls ze overal te zien dragen deze zomer!”

Beide merken zetten zich in voor circulaire mode, en dit paar milieuvriendelijke sandalen is een van de resultaten van hun inzet.

Lees ook: Onze favoriete haaraccessoires voor deze zomer.

Pers

“Als iconisch schoenenmerk wilden we bij Scholl heel graag het erfgoed en de spirit van ons merk delen met een nieuw, jonger publiek dat nog nooit met ons in contact kwam. Als dé originele houten sandaal zijn we zeer zorgvuldig in het selecteren van onze partners om er zeker van te zijn dat ze onze visie van ‘Haute Comfort’ ondersteunen en onze positionering als leider in dit segment van schoeisel. De samenwerking met Ganni is een droomscenario van twee gelijkgestemde merken die samenkomen. Ze herinterpreteerden immers niet alleen ons product in hun designtaal, maar ze zorgden er ook voor dat het nu deel uitmaakt van de hedendaagse cultuur”, aldus Tobias Klaiber, CEO Scholl Shoes.

De Pescura van Ganni x Scholl is handgemaakt in Italië door een familie van ambachtslieden, van biologisch katoen, gerecycled polyester en een gecertificeerde houten zool.

Het ontwerp is voorzien van twee bloemenprints, een geruite print, een Ganni monogram en een paar met smileys en hartjes.

De Ganni x Scholl collab, € 175, nu verkrijgbaar op de website van Ganni en die van Scholl.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Collab, GANNI, Scholl.