In ‘I Love You: Recipes from the Heart’ verzamelt Pamela Anderson recepten die ze oorspronkelijk samenstelde voor haar zonen. Het resultaat is een boek vol plantaardige gerechten, geïnspireerd door smaken van over de hele wereld, zoals deze warme artisjokdip. “Niet de mooiste dip”, schrijft Pamela zelf, “maar wel ontzettend lekker.”
De dip is volledig plantaardig en klaar in een handomdraai. Serveer warm met stukken zuurdesembrood of crackers. Heb je volk over de vloer? Verdubbel de portie en bak in een grotere schaal.
Pamela’s artisjokdip
Voor 8 à 10 personen
⏱ Bereiding: 1 uur weken + 20 min in de oven
Benodigdheden
- 150 g rauwe cashewnoten, een nacht geweekt in water
- 300 ml plantaardige mayonaise
- 60 ml water
- 450 g diepvries bladspinazie, ontdooid en goed uitgeknepen
- 1 bokaal of blik artisjokharten (ong. 400 g), uitgelekt en grof gehakt
- 1 kleine ui, fijn gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, geperst
- ½ tl fijn zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- Sap van een halve citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Giet de geweekte cashewnoten af en spoel ze goed. (Geen tijd om ze een nacht te weken? Laat ze dan minstens een uur weken in kokend water.)
- Doe de cashews samen met de plantaardige mayo en het water in een blender. Mix op hoge snelheid tot een romige massa (1 à 2 minuten).
- Schep het mengsel in een grote kom en voeg de spinazie, artisjok, ui, knoflook, zout en flink wat peper toe. Roer voorzichtig door.
- Schep alles in een ovenschaal van ongeveer 20 cm en bak 20 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin is en het geheel begint te bubbelen.
- Haal uit de oven en werk af met een flinke kneep citroensap vlak voor het serveren.
Benieuwd naar meer recepten van Pamela Anderson? Haal hier dan een exemplaar van ‘I Love You: Recipes from the Heart’ in huis.
Fragment uit ‘I Love You’ van Pamela Anderson en Maria Zizka. Copyright © 2024 door Anderson Media Company, LLC. Foto’s van Ditte Isager.