PRIMEUR: Backstage bij Gabrielle de Chanel met Caroline de Maigret
© Chanel

PRIMEUR: Backstage bij Gabrielle de Chanel met Caroline de Maigret

Leestijd: 1 min

Stijlgoeroe, model en Parisienne in hart en nieren; de derde ambassadrice van Chanels nieuwste creatie Gabrielle de Chanel is niemand minder dan Caroline de Maigret, auteur van 'How to be Parisian Wherever You Are'. Wij mochten met haar een exclusieve blik achter de schermen van de nieuwe campagne werpen. 

De setting voor de derde video van de Gabrielle de Chanel campagne is een prachtig Parijs appartement. De film is geschoten in zwart-wit, onder de vrolijke muzikale begeleiding van Lee Hazelwood’s Girls In Paris. “De film is een poëtische wandeling”, vertelt Caroline in exclusieve beelden die Marie Claire in primeur mag brengen. “Ik draag de Gabrielle tas op mijn schouder. Het is een beetje alsof de geest van Mademoiselle Gabrielle zelf me vergezelt”.

In een kort gesprek vertelt Caroline over haar Gabrielle de Chanel en werken met Karl Lagerfeld.

Wat stop jij in je Gabrielle tas?
“Ik heb steeds mijn portefeuille en mijn paspoort in mijn tas. Ik moet het gevoel hebben dat alles kan gebeuren, en als het gebeurt, moet je er klaar voor zijn. Ook mijn sleutels, gsm, oortjes, potloden (altijd te veel, geen idee waarom), een lippenbalsem en pepermuntjes zitten er steevast in.”

Hoe draag je de tas het liefst?
“Ik hou van de nonchalance van een halfvolle tas. Ik draag ‘m schuin over het lichaam of als een clutch met de kettingen erover gedrapeerd voor een stoere look.”

Hoe zou je de Gabrielle beschrijven in drie woorden? 
“Nonchalant, elegant, een dagelijkse bondgenoot”

Wat was je favoriete moment van de shoot? Hoe was het om te werken met Karl Lagerfeld?
“Ik vond het geweldig dat Karl de echte ik wou tonen! Er gebeurde iets heel oprechts en authentiek, waardoor ik me erg goed voelde op de set. Aanvankelijk was het vreemd om in een appartement te zijn dat zo op het mijne lijkt, maar uiteindelijk voelde ik me er thuis. Met Karl werken is altijd fijn, hij is zo scherp en slim. Hij brengt me steeds aan het lachen! Het laatste beeld in de film is dan ook een echte glimlach die bij het moment hoort.”

Allure is altijd essentieel geweest voor Gabrielle Chanel. Hoe zou je jouw allure omschrijven? 
“Ik zeg androgyn, mijn man zegt rock-‘n-roll, mijn vrienden zeggen Parijse chic, mijn moeder zegt moeiteloos en mijn zoon zegt cool!”

Last but not least verwachten we volgende week de film met zanger Pharrell Williams in de hoofdrol. Wij zijn alvast benieuwd!

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Caroline de Maigret, Chanel, Gabrielle de Chanel.