Bekijk hier de hoogtepunten van de modeshow van COS in Londen
© MCB

Bekijk hier de hoogtepunten van de modeshow van COS in Londen

Leestijd: 2 min

Dit seizoen stelde COS de nieuwe wintercollectie voor met een show tijdens London Fashion Week. De ideale gelegenheid voor het merk om zijn nieuwe identiteit te presenteren en voor ons om de nieuwe favoriete stukken voor onze wintergarderobe te ontdekken.

/

Weinig merken die zich in het premium segment bevinden, durfden het in het verleden aan om een collectie te presenteren tijdens de modeweken. In de eerste plaats omdat de agenda van elke modehoofdstad altijd zeer volgeboekt is, maar ook omdat veel van deze merken net mode toegankelijk willen maken voor iedereen en niet uitsluitend voor de elite.

Dat is met name het geval voor COS, die ter gelegenheid van de London Fashion Week lente/zomer 2022 ervoor koos om de wintercollectie voor te stellen. Het doel? Om de nieuwe identiteit van het merk te presenteren en om hun eco-initiatieven extra te benadrukken.

COS, een merk apart

Er zijn fast fashion merken die, terecht of onterecht, beter in de pers komen dan andere. Eén van hen is COS, dat met zes winkels in België een groot succes is in ons land. Ze waren een van de eerste toegankelijke merken die praktische, comfortabele en stijlvolle mode aanboden, vaak gemaakt van kwalitatieve materialen.

Door de ligging en inrichting van haar winkels en de curatie van de items is COS erin geslaagd om een eigen identiteit te vinden en zich los te maken van de grote zus H&M (het merk behoort tot de H&M-groep, net als Arket, & Other Stories en Weekday, nvdr).

Lees ook: De nieuwe winkel van COS in Antwerpen brengt mode en kunst samen.

In tegenstelling tot veel andere merken, kan je een typische klant van COS zo uittekenen. Qua kleurkeuzes gedurfd, avant-gardisch in de aandacht voor details en vaak met een creatief beroep zoals architect of grafisch ontwerper. En hoewel de kenmerkende klant van mode houdt, gaat dat altijd gepaard met aandacht voor comfort en duurzaamheid.

Het merk, dat het hoofdkantoor in Londen heeft, lanceerde eerder al een tweedehandsplatform COS Resell, maar werkt ook in de collecties veelal met duurzame materialen en gerecycleerde stoffen. “86% van de materialen in de COS-collecties zijn eco-verantwoord”, aldus het label.

/

Herfst/winter 2021

Dat het merk over wil schakelen op productie- en ontwerp-procedures die minder impact op de planeet hebben, belet hen niet om stijl boven trends te blijven verkiezen. En de collectie voor de winter van 2021-2022 is daar geen uitzondering op. De meest klassieke outfits vallen op door hun gevoel voor detail, of het nu gaat om de vloeiende materialen, de gedrapeerde en gelaagde looks of de oversized pasvormen die in grote mate bijdragen tot de bliksemsnelle opkomst van het label.

Oversized kragen, pofmouwen, transparante breisels: de COS-garderobe is eclectisch en schommelt tussen eenvoud en complexiteit. Onze favorieten in de collectie zijn een felgele jas gedragen over een blauwe coltrui, een lange soepel vallende jumpsuit van satijn en een geweldige bruine lederen trenchcoat.

De collectie zal het hele winterseizoen lang in beperkte oplage verkrijgbaar zijn in de COS boetieks en op de e-shop van het label. Sommige items zijn nu al exclusief te koop.

Lees ook: De doorgestikte jas is terug, en deze van Dior is onze favoriet & Waarom bergschoenen, fleece en gore-tex zo populair zijn in de modewereld.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Cos, Fw21/22, Mode.