Petit Bateau x Vanessa Schindler: spelen met lijnen
© Pers

Petit Bateau x Vanessa Schindler: spelen met lijnen

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Het Franse kledingmerk Petit Bateau bracht recent een nieuwe capsulecollectie uit. Dit deden ze met de winnaar van het modefestival in Hyères. Of beter: met de winnares, want dit jaar is de Zwitserse Vanessa Schindler de gelukzak. Haar prijs? Ze mag de bekende Petit Bateau collectie nieuw leven inblazen, en dat doet ze met... lijnen. Véél lijnen.

Petit Bateau wil, door samen te werken met de winnares van het modefestival van Hyères, jong talent ondersteunen. De wedstrijd behoort tot de belangrijkste modewedstrijden ter wereld. De winnaar krijgt naast een geldprijs ter waarde van 15.000(!) euro ook een capsulecollectie bij het kledingmerk.

Lijnen, lijnen en nog eens lijnen

Het mantra van de collectie: speel met lijnen. Vanessa gebruikt abstracte patronen en plantachtige motieven in haar ontwerpen. “Materiaalgebruik dat niet typisch verbonden is met mode”, noemde de jury haar werk. Daarnaast laat de collectie toe aan mannen om T-shirts uit deze capsulecollectie te dragen. “Je kan lijnen letterlijk manipuleren”, zegt Vanessa. Bovendien transformeert ze wat meestal recht is – de achterkant van een kraag, de zoom van een kledingstuk – met freestyle, handgetekende lijnen.

 

De collectie is momenteel beschikbaar in geselecteerde Petit Bateau verkooppunten en op de Petit Bateau webshop (zolang de voorraad strekt).

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Capsulecollectie, Hyères, Petit Bateau, Vanessa Schindler.