Patchwork denim is overal, dit zijn de mooiste items
© reM'Ade by 7 For All Mankind

Patchwork denim is overal, dit zijn de mooiste items

Leestijd: 1 min

Of de festivals doorgaan is nog maar de vraag, maar de modemerken zijn in elk geval goed voorbereid op een nieuw Woodstock. Patchwork denim uit de jaren zeventig maakt immers een comeback. Marie Claire selecteert de mooiste items, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. 

Na de memorabele passage van Britney Spears en Justin Timberlake op de rode loper van de American Music Awards in een gecoördineerde patchwork denim look, hadden we nooit kunnen denken dat deze trend nog eens een comeback zou maken. Gelukkig zijn we geen 2001 meer, en is de patchwork denim die nu in de rekken hangt stukken stijlvoller.

Voor de (mode)leken: patchwork houdt in dat er verschillende lappen jeansstof op één item zitten. In verschillende kleuren en texturen, en tegenwoordig vaak in reststoffen zodat het duurzaam is. Sommige stukken zijn versierd met borduurwerk en patches, soms grunge, soms net meisjesachtig.

Patchwork denim, de hit van het seizoen

Durvers kiezen voor patchwork denim van kop tot teen. Zoals gespot bij Jacquemus, Versace en Tom Ford. Of combineer een hemd of broek in patchwork met een zijden hemd of licht truitje, dat deed Maria Grazia Chiuri subliem voor bij Dior. In de prachtige ‘reM’Ade by 7 For All Mankind’-collectie in samenwerking met het Britse designduo Marques’Almeida, combineren ze patchwork zowel met een wit T-shirt als met meer denim. Kortom, je kan er alle kanten mee uit en stylet de trend geheel zoals jij zelf wil.

Shop hieronder onze favoriete patchwork items.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 10 lichte en frisse parfums voor de zomer, Maak kennis met ‘The Dreamer’, de nieuwe handtas van Delvaux en 20 accessoires die een stylebooster zijn voor je lente-outfits.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Denim, Denim trends, Modetrend, Patchwork.