Nutella Marshmellow pizza
Drie overheerlijke snacks vormen samen een nog beter dessert. Met amper drie ingrediënten en een barbecue verbaas je al je gasten met een overheerlijk en uniek dessert tijdens je volgende etentje.
Ingrediënten
- Nutella
- Kleine marshmallows
- Voorgebakken pizzadeeg
De Nutella marshmallow pizza maak je in enkele eenvoudige stappen. Smeer het pizzadeeg in met een laag Nutella. Hoe meer, hoe beter. Voeg de mini marshmallows toe en grill het geheel zo’n 5 à 10 minuten op een houten plank. Succes verzekerd!
Bron: ThistleWoodfarms
Nutella croissants
Croissants en chocolade zijn altijd een goede combinatie en ideaal als ontbijt. Deze overheerlijke snack kan je al maken met slechts vier ingrediënten!
Ingrediënten
- Taartdeeg
- 1/2 beker Nutella
- 1 eetlepel gesmolten boter
- Ruwe suiker
Rol het taartdeeg in een cirkel met een diameter van ongeveer 22 centimeter en snij het in 18 driehoeken zoals een pizza. Smeer Nutella op elk stuk en rol ze in de vorm van een croissant, dit doe je door te beginnen met het breedste stuk. Besmeer de croissants met gesmolten boter en besprenkel ze overvloedig met de suiker. Bak ze 10-12 minuten op 200 graden en geniet van een lekker zoet ontbijt!
Bron: The novice blog
Nutella donuts
Soms heb je gewoon even nood aan lekker ongezonde comfort food. Van deze Nutella donuts zal je zonder twijfel smullen. In een halfuur tijd creëer je deze lekkernijen al.
Ingrediënten deeg
- 1 ¼ beker bloem
- 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
- 1 ¼ theelepen bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- ¼ beker geraffineerde suiker
- 3 eetlepels licht bruine suiker
- 1/3 beker Nutella
- 3 eetlepels gesmolten boter
- 1 ei
- ½ theelepel vanille extract
- ½ beker melk
Ingrediënten glazuur
- 1 beker poeder suiker
- 2 ½ eetlepel Nutella
- 1 ei
- 4-6 theelepels melk
- ½ theelepels vanille extract
- Hazelnoten of andere decoratie naar keuze
Warm de oven voor op 200 graden. Mix de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en het zout gedurende 30 seconden. Meng in een andere kom de geraffineerde suiker, lichtbruine suiker, chocopasta en de boter met een mixer gedurende ongeveer 20 seconden. Voeg de vanille en het ei toe. Meng verder met een houten lepel en voeg geleidelijk aan de eerste mix en de melk toe. Vul de donut bakvorm ongeveer ¾ op. Bak de donuts ongeveer 7-9 minuten in de oven. Haal ze na vijf minuten afkoelen uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen.
Voor het glazuur mix je de poedersuiker, Nutella, melk en het vanille extract tot het een mooi geheel. Verspreid het glazuur over de donuts en decoreer naar keuze. Bewaar de donuts in een afgesloten ruimte op kamertemperatuur.
Bron: Cooking classy