Nieuw modelabel DASKA geeft modest fashion een nieuwe elan
© DASKA

Nieuw modelabel DASKA geeft modest fashion een nieuwe elan

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

De Londense Maryam Khan merkte op dat er een tekort was aan bescheiden en elegante mode, ook wel modest fashion genoemd. Haar nieuwe merk DASKA is daar het antwoord op.

/

Of het nu omwille van je geloof of gewoon je stijl is, het is vaak niet gemakkelijk om bescheiden, maar ook stijlvolle kleding te vinden. Dat merkte ook de Londense Maryam Khan. De kleding waaruit ze kon kiezen bestond vaak uit veel laagjes en was moeilijk combineerbaar, kleurloos en saai.

Het online assortiment dat voor hen beschikbaar was, liet al helemaal te wensen over. Maryam besloot dan maar om zelf een merk te beginnen. Haar merk DASKA heeft als missie vrouwen sterker te maken en hen een mooi gevoel te geven zonder dat ze hun huid te hoeven laten zien.

DASKA wijkt af van traditionele bescheiden ontwerpen en creëert in de plaats een merk dat grenzen verlegt door moeiteloze ontwerpen aan te bieden gemaakt uit milieuvriendelijke stoffen. Het merk bestaat uit tijdloze silhouetten, speelse patronen en een helder kleurenpalet.

Daska

Lees ook: Interview met Isabel Marant: “Mode moet plezier uitstralen, en je zin geven om boven jezelf uit te stijgen”

/

Krachtige modest fashion

De collectie, ontworpen met alle soorten vrouwen in het achterhoofd, houdt rekening met alle perspectieven van bescheiden kleding. Van full-sleeve en full-length designs tot ¾ mouwen en een mix van maxi en half-length stijlen. Het merk wil dat alle vrouwen zich krachtig voelen tijdens het dragen van hun designs.

Alle producten van Maryam zijn ontworpen in Wood Green, Londen, terwijl de productie plaatsvindt in een ethische fabriek in Roemenië die gereguleerd is, zodat alle werknemers worden beschermd.

De eerste collectie van DASKA wordt online gelanceerd op 1 oktober.

Lees ook: 25 x de mooiste badpakken en bikini’s voor deze zomer

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Mode, Modest fashion.