Interieurarchitecte Nathalie Deboel bundelt haar werk in het boek ‘Comforting Homes’
© Thomas De Bruyne

Interieurarchitecte Nathalie Deboel bundelt haar werk in het boek ‘Comforting Homes’

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Binnenhuisarchitecte Nathalie Deboel creëert al meer dan twee decennia elegante, tijdloze interieurs in een weloverwogen palet van kostbare materialen. Het zijn stuk voor stuk "comforting homes" waar mensen de rust kunnen vinden om zich echt ‘thuis’ te voelen. En dat is ook meteen de naam van haar nieuwe boek waar ze die mooie interieurs in bundelt. 

Voor wie eens wil binnenkijken in rustgevende en mooie interieurs hebben we goed nieuws. Want voor het eerst bundelt binnenhuisarchitecte Nathalie Deboel haar werk in het boek Comforting Homes. Aan de hand van 15 recente projecten, in beeld gebracht door Thomas De Bruyne, en met teksten van Edouard Vermeulen, Patrick De Brock en An Michiels, biedt het boek een uniek inzicht in de aanpak en stijl van Nathalie Deboel.

Lees ook: Onze online beauty editor selecteert de nieuwigheden die je wil kennen deze maand

“We creëren een vloeiende ‘promenade'”

“Aan het begin van een project vind ik het leuk om aan de oppervlakte te blijven, om aanwijzingen te vinden om op te reageren. Met een oplossingsgerichte geest worden de interieurs ontworpen en in vraag gesteld. Van de constructie tot de materiaalkeuzes, de afwerkingen, de voorwerpen en de decoraties, streven we naar een holistisch resultaat, altijd met de behoeften van de klant in het achterhoofd”, klinkt het bij Deboel.

“Het creëren van een vloeiende ‘promenade’ door een woning heen is essentieel in ons werk, maar altijd met oog voor het invoegen van hoekjes en eindpunten om even tot stilstand te kunnen komen en te genieten van een privémoment. Het eindresultaat moet intuïtief aanvoelen, alsof het niet zo ontworpen en altijd zo bedoeld is.”

Lees ook: Dit zijn de 4 belangrijkste make-uptrends voor de winter

 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.