Natan viert 40ste verjaardag met couturecollectie in Parijs
© Natan

Natan viert 40ste verjaardag met couturecollectie in Parijs

Leestijd: 1 min

Na een creatieve periode van vijf jaar in Los Angeles, waar hij aan zijn kunst werkte, ging Christophe Coppens in op de uitnodiging van Édouard Vermeulen om artistiek directeur te worden van huis Natan, in het jaar waarin het merk zijn 40e verjaardag viert.

/

“Elegantie, chic, ethiek, welwillendheid, passie voor het vak, liefde voor schoonheid en een nauwgezette toewijding vormen de identiteit van ons huis.” Deze nieuwe couturecollectie werd gecreëerd door de teams van Natan, naar het beeld van de jeugd. Ze zit vol energie en is ontworpen om in te bewegen. De artistiek directeur van deze collectie komt immers uit de wereld van het podium. Édouard Vermeulen stelt een nieuwe couturecollectie voor die speelt met vormen, schittert en het zomerpalet interpreteert in akkoorden van twee of drie tinten, met kledingdetails en accessoires die een en al uitbundigheid ademen.

Lees ook: Netflix: 5 films, series en docu’s om te bingewatchen in februari

/

Couture

De kleuren komen met een organische energie terug in veren, geborduurde parels, vluchtige voile en broches. Natan combineert gedrapeerde rokken met topjes met open rug, diep uitgesneden halslijnen en viert de huid. De couturecollectie lente-zomer 2023 blijft trouw aan het erfgoed van het huis, maar kreeg ook rebelse accenten. Het wordt een feestjaar voor Natan, met een verjaardag die niet onopgemerkt zal voorbijgaan.

Christophe Coppens is een Belgische kunstenaar, operaregisseur en ontwerper. Hij studeerde drama aan het Conservatorium van Brussel, en terwijl hij een pad aspireerde als acteur en regisseur belandde hij eerder toevallig, op uitnodiging van een gerenommeerd tijdschrift, in Parijs, om vervolgens een wereldwijde carrière op het snijvlak van mode, design en kunst uit te bouwen. In de 20 jaar die volgden, maakte hij accessoires collecties, werkte hij samen in de muziek-, mode- en designwereld, terwijl hij tegelijkertijd zijn werk als kunstenaar gestaag verder ontwikkelde.

Lees ook: Falen kan de sleutel tot succes zijn: een toppsycholoog legt uit waarom

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Natan.